ANGAŽMAN

NEIZVJESNA SUDBINA STRUČNJAKA ZA RESTRUKTURIRANJE Što će, nakon što je aktiviran lex Agrokor, biti s Antonijom Alvarezom III

 Ronald Goršić / CROPIX

Mlađi dio tima Antonija Alvareza III. tijekom jučerašnjega radnog dana, neslužbeno doznajemo, već je napustio Hrvatsku. Jučer tijekom radnog dana nismo mogli dobiti službenu potvrdu hoće li to i kada učiniti Alvarez III. te njegov najuži tim, no neslužbeno smo kroz jutro čuli kako je “teško da će nastaviti rad u ovakvim okolnostima”, međutim kasnije popodne neslužbeno je u medije puštena informacija kako Alvareza ipak ostaje do daljenjega. Alvarez III. je jučer ujutro dao naslutiti da bi mogao otići kad je prilikom dolaska u Agrokorov poslovni toranj novinarima N1 televizije izjavio:

- Proces je u tijeku.

Na pitanje reportera N1 televizije ostaje li on u tom procesu, samo je kratko odvratio:

- Ostajem danas.

Reakcija bankara

I kasnije toga dana neslužbeno smo doznali kako Alvarez III. smatra da je u ovim okolnostima teško očekivati da ostane u Agrokoru zadužen za restrukturiranje samog koncerna, te da bi navodno navečer trebao dati izjavu za medije, no kasnije je ta informacija demantirana te smo doznali kako Alvarez III. ipak ostaje.

- Postoje dvije mogućnosti: da ostane u nekom svojstvu savjetnika Vladina povjerenika, ako ga on izabere, ili da jednostavno ode jer posla ima - govori nam izvor. Premijer Andrej Plenković jučer je u Banskim dvorima na pitanja kako su bankari reagirali na zakon te tko će biti Vladin povjerenik u Agrokoru, i hoće li Alvarez biti uključen u situaciju, odgovorio:

- Što se tiče razgovora s bankarima, sastao sam se s koordinacijom šest banaka i održan je sadržajan i detaljan sastanak. Bankari su shvatili koliko je Vlada detaljno upoznata. Sve banke, barem ovih šest, zadovoljne su činjenicom da je Vlada donijela zakon, smatraju ga primjerenim okvirom, rješenjem za izlazak iz situacije. Spremni su dati novu, svježu likvidnost da se omogući isplata plaća, deblokada i normalan ciklus poslovanja, normalno i kvalitetno funkcioniranje gospodarstva. Napravili smo korake koje očekuju i dobavljači - rekao je Plenković, a na pitanje o angažmanu Alvareza III., odgovorio je: - O budućem angažmanu razgovarat ćemo kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:30