ODUSTALA OD PROGONA

'Nemamo prijavu za hakiranje FB profila'

Rosanda Mijolović Dukić nije podnijela kaznenu prijavu, pa je istraga stala
 Facebook

Rosanda Mijolović Dukić, dopredsjednica HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski, koja je Facebook statusima tijekom izborne kampanje vrijeđala Srbe i tvrdila da to nisu njene riječi nego joj je hakiran profil, ipak nije podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

To je potvrdila PU primorsko-goranska gdje kažu da Mijolović Dukić jest izrazila sumnju da joj je profil hakiran, ali nije podnijela prijavu.

Sporni status

“Kako je odbila podnijeti prijavu kaznenog djela za zapisnik, policija se konzultirala s Odvjetništvom te kontaktirala gospođu i uputila je da može podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedopuštene uporabe osobnih podataka, što ona nije učinila do danas”, stoji u odgovoru.

Podsjetimo, statusi u kojima je, između ostaloga, pisalo da je “gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode je Srbi”, objavljeni su na njezinu profilu.

Brzo opravdanje

Nakon što je te statuse osudio i HDZ, ona je tvrdila da joj je profil hakiran i da je to prijavila policiji.

“Koristim priliku da vam prenesem informaciju kako sam danas podnijela prijavu II. PU Rijeka protiv nepoznatog počinitelja, vezano uz hakiranje mog Facebook računa i stavljanje statusa s kojim nemam nikakve veze” - napisala je poslije ova HDZ-ovka. Policija je jučer demantirala njezinu tvrdnju da je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:18