SVE PO ZAKONU

NEVJEROJATAN ZAOKRET U KARIJERI U SAMO DVA TJEDNA Bio je 'mladi lav' SDP-a, a sada je promoviran u tajnika kabineta ministra iz Mosta!

 Screenshot/Nova Tv

U svega dva tjedna ministar uprave Ivan Kovačić je 26-ogodišnjeg Matiju Kikelja, prebjega iz SDP-a, promovirao u tajnika svog kabineta, prenosi Dnevnik.hr.

Čakovčanin Kikelj s Mostom je u rujnu izašao na izbore. Mjesec poslije zaposlio se u Hamagu (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo) gdje se zadržao tek 20-ak dana.

- Nakon samih izbora, kontaktiran sam od strane Mosta s obzirom na kompetencije i područje kojim se bavim bi li došao raditi - objasnio je Kikelj koji je postao tajnik kabineta ministra Kovačića.

Na pitanje misli li kako bi tu poziciju dobio da nije bio na listi Mosta, Kikelj odgovara da mu je žao što se razmišlja na takav način.

- Mnoge moje kolege nisu dobile tu priliku. Treba poticati tu izvrsnost - kaže Kikelj čije zaposlenje Kovačić brani visokim prosjekom ocjena.

- On nema člansku iskaznicu Mosta, stavljen je na listu Mosta, ali je kontaktiran samo zbog toga što je bio studentski pravobranitelj, što je na doktorskom studiju za javnu upravu - kaže ministar Kovačić.

Iz ministarstva tvrde kako Kikelj zadovoljava kriterije za posao. Ima završen studij, znanje jednog stranog jezika i zna se služiti računalom. U sindikatu kažu - sve po zakonu.

- Što se tiče njegove mladosti mogu samo reći da je Napoleon postao general s 24 godine, a ministar Bauk pomoćnik ministra obrane sa 27 - kaže Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika

Kikelj pak tvrdi da nikad nije bio član SDP-a, no u SDP-u su za Novu Tv potvrdili da je bio član. Napustio je stranku 5. kolovoza - samo dva dana poslije objavljenog Hamagovog natječaja, kojeg vodi HDZ-ovac iz Čakovca.

Kikelj potom pojašnjava da je članstvo bilo uvjet za posao u proširenim biračkim odborima.

- Oni su mene uvjetovali da moram to potpisati i to sam učinio - kaže Kikelj.

U SDP-u, tvrdi, nije bio aktivan. U Ministarstvu, kaže, hoće, jer želi pomoći funkcioniranju kabineta i javne uprave, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:14