SNAŽNA TUČA

Nevrijeme protutnjalo Slavonijom i Baranjom: ‘Horor! Nema kuće koja nije oštećena, sve je izbušeno‘

Snažno olujno nevrijeme, praćeno ledom veličine oraha protutnjalo je sjevernim dijelom Slavonije

Tuča u Bilju

 Čitatelj/

Kerber je svoj strašni trag u četvrtak predvečer ostavio i u Slavoniji i Baranji. Snažno olujno nevrijeme, praćeno ledom veličine oraha protutnjalo je sjevernim dijelom Slavonije, od Virovitice, preko Podravske Moslavine, Viljeva, Donjeg Miholjca, Valpova..., a onda se spustilo i nizvodno Dravom u Baranju na područja općina Jagodnjak, Darda i Bilje.

Velike štete zabilježene su svugdje, a u Bilju su čak i sat i pol vremena nakon što je oluja prestala ulice i dvorišta bili su puni leda.

- Sve se bijelilo kao da smo usred zime. Uništeni su brojni usjevi na otvorenim poljima i u kućnim vrtovima, gdje praktički nije ostalo ništa od povrća, stradali su plastenici, automobili, krovovi, stolarija na kućama... Sve je izbušeno kao da su se rasuli geleri od granata, kažu nam čitatelji

image

Tuča u Bilju

Čitatelj/

- Ovo je strašno. Evo i sada je ovdje sve obavijeno maglom, a prošlo je već gotovo dva sata od nevremena. Dvorišta su nam puna leda, a poplavili su i podrumi – rekla nam je jedna čitateljica iz Bilja.

image

Tuča u Bilju

Čitatelj/

Iz Službe 112 rekli su nam da su dojave o nevremenu na području Osječko-baranjske županije imali iz Osijeka, Valpova, Donjeg Miholjca, Viljeva, Petrijevaca, Jagodnjaka, Bilja i Darde.

image

Tuča u Bilju

Čitatelj/

- Prema našim dojavama, vatrogasci su imali ukupno osam uklanjanja stabala i granja s ceste, odčepljivanje šahti u centru Donjeg Miholjca koji je bio poplavljen, dva izlaska za oštećena osobna vozila, ali prijavljeno je čak 40-ak oštećenih vozila, kao i brojne štete na fasadama, usjevima i krovovima – rekli su nam u Službi 112 Osijek.

image

Tuča u Bilju

Čitatelj/

- Upravo obilazim općinu. Ovo je strašno. Kao iz horor filmova, nema kuće koja nije oštećena, auta koje je bilo vani, poljoprivredne površine prema Kopačevu su poravnate sa zemljom, kompletno je sve uništeno, a magla je kao da smo usred zime, praktički se ne može voziti normalno. Evo, vozim u drugoj brzini - kratko nam je izreferirao Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje.

image

Tuča u Bilju

Čitatelj/
image

Tuča u Bilju

Čitatelj/

Kako javlja Facebook stranica HR Vrijeme trenutno su i Slavonski Brod, Osijek, Đakovo i Vinkovci u velikoj opasnost od nevremena. Da je to tako, potvrđuju i video snimke korisnika Facebooka na kojima se vidi kako u Slavoniji pljušti snažna kiša.

Podsjetimo, osim Slavonije snažno nevrijeme danas je pogodilo i Zagorje o čemu možete čitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:06