TODORIĆ ISPRED SUDA

‘Ni ručak mi Agrokor nije platio, sve sam plaćao iz svog džepa. Uživam što sam ovdje‘

Hrvatska kad počne funkcionirati kao pravna država će napraviti ogroman iskorak, kazao je bivši šef Agrokora
Ivica Todorić
 Ronald Gorsic/Cropix

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić nakon nastavka suđenja pred vijećem zagrebačkog Županijskog suda dao je izjavu za medije.

- Dalićka je došla k meni 16. 3. i rekla potpiši. Dan prije nego što je došla u novinama je izašlo da nisam platio porez, svi su to mediji objavili, došla me prestrašiti da bih ja potpisao.

Oni su mislili da sam ja pokrao novac, da ću se prestrašiti. Ali naišli su na čovjeka koji nije uzeo ni jedan cent - kazao je.

Todorić je kazao i da optužnicu nije pročitao.

- Priča je da sam u Švicarskoj uzimao pare i to je nešto jezivo. 30 godina sam bio direktor kompanije naše u Švicarskoj, 30 godina dva odvjetnika su sa mnom u upravi, zezali su me za jedan franak da sve bude u redu.

Imali smo kontrole, uvijek pozitivno, radili smo prema njihovim pravilima. Sad oni vele da nešto nije u redu u drugoj državi. Radio sam po zakonima te države - kazao je.

- Što god je bio moj trošak sve smo morali platiti i platiti porez na to. Ni ručak mi Agrokor nije platio. Nisam dozvolio na račun Agrokora, nego sam to isključivo plaćao iz svog džepa - kazao je.

Ustvrdio i je da se ono što je stvorio vidi.

- Ja sam izgradio 40 ozbiljnih industrija. Ja toliko uživam u ovome što sam radim, u ovome što sam ovdje.

Hrvatska kad počne funkcionirati kao pravna država će napraviti ogroman iskorak. Što prije napravimo to bolje jer se moramo priključiti onima koji su ispred nas - kazao je Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:26