IAKO JE 1. TRAVNJA

Nije šala: U Zagrebu je noćas padao snijeg! Na Sljemenu ujutro izmjereno -4°C

DHMZ javlja da je na Sljemenu zabilježeno 4 cm snijega, a u Kutini i Kutjevu po 1 cm.
Zagreb, 010412.Prvog dana travnja, u okolnim brdima Zagreba na Sljemenu i Zumberku pored Samobora je palo do 4 centimetara snijega.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Iako su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske najavili mogućnost snježnih oborina tijekom noći i jutra, mnogi su se Zagrepčani jutros iznenadili ugledavši bijele pahulje. DHMZ javlja da je na Sljemenu zabilježeno 4 cm snijega, dok je temperatura u 7 ujutro iznosila 4 stupnja ispod ništice. U Kutini i Kutjevu također je pao snijeg, ali po 1 cm.

Za danas je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kratkotrajnom kišom, a moguća je i grmljavina . Već u prijepodnevnim satima u sjevernim, a zatim i u ostalim predjelima postupno će se razvedriti. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura ponegdje s olujnim udarima. Najviše dnevne temperature kretat će se od 6-12°C , na Jadranu od 13-18°C.

Sutra će preovladavat sunčano vrijeme s malom, a poslijepodne i umjerenom naoblakom. Ujutro će u unutrašnjosti mjestimice biti slabog mraza i magle. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -4 do 1, a na Jadranu od 3 do 9 °C. Danju toplije s najvišom dnevnom temperaturom većinom između 13 i 18 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:18