BIVŠI VLADAR TURIZMA

Niko Bulić odgovara na optužbe: 'Nije istina da ne dolazim na posao, mobingiraju me i ignoriraju!'

Bivši direktor HTZ-a kaže da će zbog ‘ignoriranja i mobbinga’ podnijeti tužbu zbog zaštite ‘statusa i ugleda’

- Posljednjih deset mjeseci izložen sam klasičnom ignoriranju i mobbingu, što mogu potvrditi brojni zaposlenici glavnog Ureda Hrvatske turističke zajednice.

Zato sam se obratio odvjetničkom uredu Dragičević & partneri, zbog poduzimanja potrebnih radnji u cilju zaštite osobnog statusa i ugleda - izjavio je jučer Niko Bulić, bivši direktor Hrvatske turističke zajednice, koji je od listopada 2012. proveo na bolovanju, neplaćenim danima i godišnjem odmoru 140 dana.

Bolovi u kralježnici

Istodobno, sve do 1. kolovoza Bulić je bio visoko rangirani savjetnik u Upravi HTZ-a, a za taj posao je, objašnjava, imao plaću od 15 tisuća kuna.

Pojašnjava da je plaću od 22 tisuće kuna imao kao direktor HTZ-a.

Danas na novome radnom mjestu kao voditelj službe za razvoj ponude ima plaću od, kako kaže, deset tisuća kuna.

S obzirom na dane bolovanja (zadnje je otvorio 6. kolovoza 2013.) u HTZ-u su mislili da je riječ o ozbiljnom zdravstvenom problemu.

Zato je direktoricu Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, doznajemo, iznenadilo u četvrtak Bulićevo gostovanje u Informativnom programu HTV-a jer je ovih dana na bolovanju.

Bulić tvrdi da je na bolovanju zbog problema s kralježnicom, a izjavu za medije mogao je dati, no sjediti u uredu, kaže, još ne može.

- Otišao sam na godišnji 29. srpnja i usred godišnjeg su mi se ukočila leđa - kaže Bulić.

Taj zdravstveni problem muči ga već neko vrijeme i zato je na bolovanjima od listopada prošle godine proveo 79 dana.

No, tvrdi i da je posljednjih deset mjeseci u Hrvatskoj turističkoj zajednici izložen mobbingu.

- Pismenim naputkom iz Ureda direktorice zabranjeno mi je komunicirati s medijima na temu rada glavnog ureda, bez prethodne suglasnosti službe za odnose s javnošću tj. direktorice. U proteklih deset mjeseci tako sam se i ponašao. Na blagdan Velike Gospe, zamoljen od javne TV kuće, dao sam izjavu o sezoni u Dubrovniku, kao predsjednik Gradskog vijeća u dogovoru s gradonačelnikom. To je očito bio razlog za napad na mene - kaže Bulić.

Samo dva maila!

Nadalje objašnjava da je u predizbornoj političkoj kampanji uzeo neplaćena tri tjedna, a da za dane kad u Dubrovniku ima sjednice Gradskog vijeća, čiji je predsjednik, u HTZ-u koristi godišnji odmor.

- Nikad dok sam bio na bolovanju nisam bio u političkoj kampanji ni u drugoj političkoj aktivnosti, svaki put sam tražio ili godišnji odmor, koji sam i dobio, a u predizbornoj kampanji sam tražio neplaćene slobodne dane, koje sam također uredno dobio. Kad idem na sjednice vijeća, svaki put zatražim dan godišnjeg odmora - kaže Bulić

Dodaje da mu se u HTZ-u nova direktorica od dolaska na funkciju obratila samo dva puta.

- U deset mjeseci obratila mi se dva puta, i to mailom. Prvi put s naputkom da se preselim u manji ured s kolegom, a drugi put mi je zabranila komunikaciju s medijima. Na sastanke me se ne poziva, a i kad sam na jedan želio doći, poručili su mi da je bolje da ne dolazim. Također sam preko tajnice bio zamoljen da tiše pričam jer da to smeta direktorici, a zaposlenici me se boje pozdraviti na hodniku jer ne znaju kako će se to biti protumačeno - govori Bulić. Smatra da su u HTZ-u sretni jer ga ne vide.

- Ovo je napad na mene, ali savjest mi je čista. Razgovorom smo sve mogli riješiti, ali ovo zaista nije način. 13 godina sam bio direktor i kad sam otišao, nitko mi nije rekao ni hvala nego - daj se makni - komentira Bulić.

Red bolova, red odmora

Ovo je, naime, četvrti put otkako je direktorica Matešić preuzela HTZ prije deset mjeseci, doznajemo, da je Bulić na bolovanju, na kojem svaki put ostane po dvadesetak dana.

Ukupno je na bolovanju od listopada prošle godine proveo 79 dana. Prvi put ga u studenome prošle godine nije bilo 27 dana, pa se razbolio opet krajem siječnja ove godine kada se liječio 22 dana, a u ožujku je bolovao 20 dana. Posljednje bolovanje otvorio je u utorak, 6. kolovoza, i još se s njega nije vratio.

Da su posrijedi samo bolovanja, Bulićevi suradnici njegovo ponašanje možda ne bi doživjeli kao neodgovorno.

No, HDZ-ov predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Bulić, doznajemo, često je koristio i godišnji odmor.

Od listopada 2012. do kolovoza na godišnjem je proveo 46 dana.

Isprekidano je koristio dane odmora: u listopadu 2012. četiri dana, u studenome šest, pa u siječnju deset dana, u veljači opet osam dana, pa je u travnju otišao na odmor na deset dana, a u lipnju dva dana, a u srpnju se ukupno odmarao pet dana. Kako mu je godišnji završio 4. kolovoza, čini se da je s godišnjeg produžio na bolovanje.

Koristio je Bulić na proljeće i neplaćeni dopust tijekom kampanje, kada je uzeo slobodnih 15 dana, od 29. travnja do 20. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 10:04