VUČEMILOVIĆ ZA JUTARNJI

‘Nisam izašla iz stranke! Kad sam jutros sjela za računalo i vidjela što govore na moj račun - smučilo mi se‘

‘Ja da sam žeton godine?! Pa Pavliček je taj koji u Vukovaru koalira s DP-om, u Dubrovniku s HDZ-om‘

Vesna Vučemilović

 Damjan Tadić/Cropix

"Ne, ja sam još uvijek sam članica Hrvatskih suverenista, nisam izašla iz stranke, a ako me Pavliček želi izbaciti - samo neka to slobodno učini. Vrhu stranke sam priopćila da podnosim ostavku na sve stranačke dužnosti koje sam imala u stranci i zahvalila im se na dosadašnjoj suradnji zato što se ne dam cipelariti. Ja sam i dalje članica, a ‘dečki‘ neka se igraju stranke i sastanče, ali bez mene. Ako bi netko trebao dati ostavku, onda je to Pavliček koji je prepolovio naš saborski klub sa četiri zastupnika na dva", kaže Vesna Vučemilović nakon što je uzbudila duhove svojom porukom da se razdužila s vrhom stranke.

Čelnik Suverenista Marijan Pavliček prozvao ju je da je žeton godine i njezin potez iščitao kao nedvojbeno priklanjanje većini HDZ-a i Domovinskog pokreta suprotno odluci stranačkih tijela.

Vučemilović pojašnjava što ju je motiviralo da Predsjedništvo i Glavni odbor obavijesti da više ne želi stranačke funkcije.

"Neprihvatljivo mi je da me predsjednik stranke, očito uz asistenciju Nikole Grmoje, razvlači po medijima, insinuira da sam žeton godine i očekuje da ću im to prešutjeti. Tri dana sam imala privatnih obaveza i nisam se previše obazirala na te medijska prepucavanja i podmetanja, a jutros kad sam sjela za kompjuter i vidjela što su sve izgovorili na moj račun smučilo mi se na sve te gluposti. Ja da sam žeton godine?! Pa Pavliček je taj koji u Vukovaru koalira s DP-om, u Dubrovniku s HDZ-om, a ja sam žeton?! Grmoja je dva puta doveo HDZ na vlast i dva puta bio žeton. Sada glume moralne vertikale. Da je Grmoja vertikala, razvalio bi na izborima i osigurao Mostu 20 mandata. Besmisleno je da fejk desničari mene krive što ne podržavam varijantu sa SDP-om i Možemo!, zamjeraju mi da sam protiv nečega što se ionako ne može sastavati. Ta varijanta stvaranja antihadezevoske koalicije je kao spajanje Lego kockica s lažnim lego kockicama - nisu spojive", kaže nam Vučemilović.

O razgovoru s premijerom Andrejem Plenkovićem kratko je potvrdila da je s njime razgovarala, ali i podvukla razliku: "Razgovarala sam. Nisam pregovarala. Sad svi razgovaraju sa svima, ali DP je jedini koji pregovara s HDZ-om. I Pavliček je, uostalom, razgovarao i s Plenkovićem i Grbinom".

image

Vesna Vučemilović

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:25