NOVA AFERA U HDZ-U

'NISAM KUPIO DIPLOME! POLOŽIO SAM SVE ISPITE' Karamarkov zamjenik odgovorio na optužbe da je prevarant

Zagreb, 181212.Izborna skupstina gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba, na kojoj se izmedju dvije pristigle kandidature (Ivana Kujindzica i Andrije Mikulica) bira predsjednik Gradskog odbora, a izmedju 67 pristiglih kandidatura bira se 39 clanova Gradskog odbora, te pet clanova Nadzornog odbora izmedju 18 pristiglih kandidatura.Na fotografiji: Drago Prgomet i Tomislav Karamarko.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Vjerodostojnost u politici je važna stvar i to je razlog sazivanja ove tiskovne konferencije, a povod je tekst objavljen u Slobodnoj Dalmaciji, kazao je Drago Prgomet , zamjenik predsjednika HDZ-a na tiskovnoj konferenciji na kojoj se zajedno s njim pojavio i glasnogovornik Medicinskog fakulteta u Zagrebu Mario Cvek.

- Smatram da svaka javna osoba treba dati sve informacije o svom školavanju stručnoj i akademskoj izobrazbi. Zanimljivo je da se sumnja pobudi ako netko doktorira u 31. godini života, a normalno je da se diplomira u 40., kazao je Prgomet koji je istaknuo da sve što govori nije ništa nepoznato.

MISTERIOZAN PUT DO AKADEMSKE TITULE Karamarkov zamjenik Drago Prgomet je prvo magistrirao pa tek onda diplomirao?!

Kazao je kako su svi ti podaci već iznešeni u nekoliko njegovih predstavljanja te da se nema čega stidjeti niti što skivati niti bojati se.

- Nije sramota roditi se u Bosni i ići u školu Derventi, studirati u Banja Luci i Zagrebu, rekao je Prgomet koji je novinarima priložio uvjerenje o diplomiranju iz Banja Luke, iz čega se vidi da je diplomirao u Banja Luci 1. 10. 1990., te diplomu Medicinskog fakulteta u Banja Luci s prijepisom svih ocjena. Prgomet je zatim priložio i rješenje Medicinskog fakulteta u Zagrebu kojim mu se odobarava prijelaz u petu godinu studija, zatim diplomu o završenom poslije diplomskom uz kojeg stoji da je magistarski rad uspješno obranio 24. veljače 1995., te time je stekao stupanj magistra znanosti.

Također priložio je diplomu o stjecanju doktorata znanosti 4. srpnja 1996., te diplomu zagrebačkog Medicinskog fakulteta koju je stekao 24. srpnja 1996., te uvjerenje o specijalizaciji i ugovor o specijalizaciji te potvrdu da je Prgomet izabran u znanstveno-nastavno zvanje izvanrednog profesora.

Prgomet je naglasio kako se svi ti podaci mogu provjeriti na medicinskim fakultetima u Banja Luci i Zagrebu te se našalio zbog svog prosjeka ocijena, kako je najlošiju ocjenu imao iz marksizma, a najbolju iz anatomije.

Nakon što je detaljno objasnio kako je tekao njegov studij, Prgomet je odgovarao na novinarska pitanja, a na upit zašto je odlučio diplomirati i u Zagrebu kazao je da je to učinio zbog vlastite želje.

- Imao sam planove za inozemstvo, ne ništa konkretno, ali sam htio biti spreman ako se ukaže neka mogućnost, jer je vani lakše s diplomom Zagrebačkog sveučilišta.

Na novinarsko pitanje da li mu HDZ-a podvaljuje, kazao je da ne, te da HDZ nema nikakve veze s njegovom znanstvenom karijerom, budući da je član HDZ-a postao tek 1996., nakon što je diplomirao.

- I dalje ću se boriti za demokratizaciju i jačanje HDZ-a unutar stranke. HDZ vidim onako kako smo se od početka deklarirali, kao narodnjačku, građansku i konzervativnu stranku s demokršćanskom jezgrom.

Na novinarko pitanje o suradnji s Kujundžićem kazao je da nema nikakve planove za drugu stranku, ali da je s njim u dobrim privatnim i poslovnim kontaktima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:09