MINISTAR FUCHS

‘Nisam primljen u bolnicu preko reda. Jedini moj krimen je što sam tražio zaštitara da me pusti na parkiralište‘

Komentirajući medijske napise da je u bolnicu primljen preko reda, Fuchs je kazao da je sam s privatnim automobilom došao na hitni prijem

Radovan Fuchs

 

 Damir Krajac/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u ponedjeljak da će štete nastale na školskim objektima od nevremena biti popravljene do početka školske godine jer "nisu toliko opsežne".

Uglavnom su stradali krovovi i to će biti sanirano do početka školske godine, kazao je i dodao da je razgovarao s zagrebačkim gradonačelnikom koji također smatra da bi se te štete moglo popraviti do početka školske godine.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji štete su nastale na 14 škola, a u Slavonsko-baranjskoj na 11. Nakon što se štete pregledaju i vidi koliki je obim, pojavit ćemo se kao ministarstvo i pomoći ćemo da se poprave, kazao je.

Fuchs se osvrnuo na ovogodišnju državnu maturu i kazao da ona već 14 godina funkcionira i da se svake godine poboljšava, iako se uvijek može potkrasti nekakva greška.

Matura se postavlja generacijski, rezultati na državnoj maturi se de facto kompariraju unutar jedne generacije, ponekad je jedna generacija bolja, nekad lošija, a posljednja generacija je tijekom četverogodišnjeg školovanja prošla kroz covid i potrese što je vjerojatno imalo utjecaja na rezultate i tijek školovanja te generacije, rekao je ministar.

Generalno gledano, mislim da je prošlo dobro. Svi će se koji su položili državnu maturu upisati na daljnje visokoškolske institucije, kazao je.

Ministar je izrazio zabrinutost zbog velikog broja nepopunjenih mjesta na sveučilištima u Hrvatskoj i kazao da je Ministarstvo upozoravalo sveučilišta.

Molio sam i rektore da se po završetku ukinu svi studijski programi na kojima nema minimalno pet studenata, da se ne održavaju fantomski studijski programi na kojima nema studenata, te da učine napore u privlačenju studenata, ne samo iz Hrvatske nego i iz drugih zemalja, kazao je.

Naveo je pritom kako postoje "apsurdni primjeri“ da u nekoj instituciji ima veći broj zaposlenih nego što ima studenata.

Komentirajući medijske napise da je u bolnicu primljen preko reda, Fuchs je kazao da je sam s privatnim automobilom došao na hitni prijem zbog povrede koljena i da nije išao preko reda, ali da je možda njegov "krimen" što je tražio od zaštitara da se parkira na parkiralištu bolnice, koje je, kaže, bilo poluprazno u subotu u četiri sata popodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:22