VUKELIĆEV ČOVJEK

Nova afera lažne diplome u Karlovcu: Pao i direktor Hrvatskog radio Karlovca

Neslužbeno doznajemo da je prijava utemeljena te da je Stavljenić danas u dopodnevnim satima gradonačelniku Damiru Jeliću podnio ostavku

KARLOVAC - Marijan Stavljenić (HDZ), direktor Hrvatskog radio Karlovca, ima lažnu diplomu više prometne škole. Netko ga je, kao i još jednog djelatnika Gradske uprave, prijavio policiji. Neslužbeno doznajemo da je prijava utemeljena te da je Stavljenić danas u dopodnevnim satima gradonačelniku Damiru Jeliću podnio ostavku.

Stavljenić je bio godinama tajnik Gradskog odbora HDZ-a, i slovio je kao Vukelićev čovjek. Direktor radija u vlasništvu Grada postao je nakon što je HDZ u Karlovcu pobijedio na posljednjim lokalnim izborima.

Djelatnik gradskih službi, također HDZ-ovac, svoju lažnu diplomu nije priložio prilikom zapošljavanja, jer se za to radno mjesto tražila samo srednja stručna sprema pa tako nečasno stečenu spremu nije "konzumirao".

U Gradskoj upravi u ovim trenucima pripremaju priopćenje kojim će se osvrnuti na posljednje slučajeve lažnih diploma. Doznajemo da je gradonačelnik već naložio "čistku", odnosno reviziju svih diploma i svjedodžbi zaposlenika.

Marijan Stavljenić jutros se nije pojavio na poslu, a na telefonske pozive nije odgovarao.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci dogodile su se dva slična slučaja. Otkrilo se da se s lažnom diplomom Ekonomskog fakulteta na mjestu šefa marketinga Gradskog kazališta Zorin dom zaposlio HDZ-ovac Goran Đurašević, dok se HSP-ovka Bernardica Topolnjak Halapa na isti način domogla radnog mjesta pročelnice Ureda župana Karlovačke županije.

Gradonačelnik Jelić o krivotvorenoj diplomi direktora Radio Karlovca

Anonimnom dojavom koja je došla u Grad spominju se dvije diplome koje su nepravovaljane, lažirane. Mi smo tražili te osobe da se očituju i dostave nam diplome. Kasnijom analizom se pokazalo da jedna osoba ni nema diplomu, što je i logično jer ima svjedodžbu, ima srednju stručnu spremu. Ta svjedodžba je dostavljena i tražit ćemo školu da nam provjeri je li pravovaljana, izgleda da je. Što se tiče druge diplome, očitovanje nikad nije stiglo, ali je od direktora Hrvatskog radio Karlovca stigao papir kojim se raskida radni odnos iz zdravstvenih razloga. Koliko je meni poznato, u tijeku su policijski izvidi po tim, ali i nekim drugim pitanjima. Neka policija završi posao. Činjenica je da sam zatražio da voditelji, ravnatelji, direktori potvrde pravovaljanost svojih diploma - rekao je Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15