SVAKI DAN BISER JEDAN

Nova Kerumova provala: S ministrima sam razgovarao o tome kako POBOLJŠATI nezaposlenost!

Zagreb, 141111.Zeljko Kerum gradonacelnik Splita dosao je u sjediste HDZ-a na Trgu zrtava fasizma kako bi s predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor dogovorio posljednje detalje o zajednickom nastupu na predstojecim parlamentarnim izborima.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

Ministar rada i mirovinskog sustava, Mirando Mrsić i ministar uprave Arsen Bauk u ponedjeljak su posjetili Split, a najprije su se susreli s gradonačelnikom Željkom Kerumom, piše Dalmacija News .

- Pričali smo o nekoliko tema, a najvažnije nam je bilo kako poboljšat nezaposlenost - izvalio je Kerum.

Objasnio je kako su zapravo razgovarali o zapošljavanju mladih ljudi koji nakon završenog fakulteta ne mogu naći posao i steći potrebno iskustvo te o zapošljavanju osoba koje su dulje vrijeme nezaposlene.

- Država će subvencionirati zapošljavanje kroz jave radove, a u Gradskoj upravi ćemo zaposliti mlade ljude kako bi kao pripravnici stekli potrebnu godinu dana radnog iskustva da bi mogli polagati državni ispit. Razgovarali smo i o umirovljenicima i o DES-u, ali i o drugim stvarima - kazao je gradonačelnik i dodao kako mu je drago što su ga posjetili ministri nove Vlade, unatoč tome što su drugačije političke opcije.

Mirando Mrsić rekao je kako im je namjera posjetiti sve županije i u razgovorima s gradonačelnicima i županima vidjeti na koji se način može smanjiti nezaposlenost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:35