PROGNOZA

NOVA UPOZORENJA METEOROLOGA Vrućina će malo popustiti, ali pazite se mogućeg olujnog nevremena!

Arhivska fotografija
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Nakon paklene subote i temperatura zraka koje su u mnogim dijelovima Hrvatske tijekom dana debelo premašile 30 Celzijevih stupnjeva, nedjelja je osvanula manje vrela, ali i dalje vrlo topla.

Meteorolozi za poslijepodnevne sate, jednako kao i u subotu, najavljuju mogućnost mjestimične kiše ili pljuskova s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro ponegdje bura, zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 27 do 32 °C.

Meteoalarm je za cijelu državu objavio žuta upozorenja, ponajprije zbog mogućih poslijepodnevnih oluja, ali i zbog izrazito tople noći.

U ponedjeljak u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, ponegdje s malo kiše ili s pljuskovima i grmljavinom. Kasno poslijepodne očekuje se smanjenje naoblake sa zapada. Na Jadranu sunčanije, tek rijetko uz mogućnost za kratkotrajne pljuskove.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni, a navečer će zapuhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, u Dalmaciji do 25 °C. Najviša dnevna od 22 do 27, a na moru od 27 do 31 °C.

U utorak i srijedu pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice sumaglica ili magla, a poslijepodne su moguće lokalne nestabilnosti. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena, u početku na sjevernom dijelu ponegdje jaka bura, te sjeverozapadnjak. U ponedjeljak svježije, a zatim malo toplije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:29