ZGRADA U ZAGREBU

NOVI DOM AMBICIOZNOG ŠEFA SINDIKATA PLAĆEN GOTOVINOM ‘Prije je nas 18 imalo jedan WC, a sad ni kavu ne kuhamo sami’

Tri kata okupiraju zaposlenici sindikata, a iznajmljivanjem još tri plaćaju režije
 Damjan Tadić / CROPIX

Napokon imamo pristojne uvjete. Dosad se nas 18 tiskalo u staroj zgradi, gdje smo koristili jedan WC.

A sada više ni kavu nećemo kuhati sami, jer nam se u prizemlju uskoro otvara kafić - kaže nam jedan od djelatnika zaposlenih u Sindikatu znanosti i visokog obrazovanja, u prvom posjetu novouseljenoj sedmokatnici u Ulici Florijana Andrašeca 18a.

Sindikalni dom, koji se počeo graditi prije pet godina i plaćen je gotovinom, točnije sindikalnim članarinama, još miriše po novome. Na nekim od katova i dalje se obavljaju završni radovi. U zgradi nema pretjeranog luksuza, jednostavno je uređena i namještena u Ikeinu stilu. Osim prostranog prizemnog predvorja i portirnice, na prvom katu nalaze se tri konferencijske dvorane. Sljedeća tri kata namijenjena su najmu.

Dva su već realizirana, unajmile su ih strane tvrtke, a treći je pred dogovorom. - Od nečega treba plaćati režije. Da je više prostora, uspjeli bismo i njih iznajmiti - kaže nam drugi sindikalac.

Ured Vilima Ribića je na šestom katu, ostakljen s izlazom na balkon. Na bijelom stolu već vlada Ribićev kreativni nered, a da je riječ baš o njegovoj radnoj sobi vidi se po prepoznatljivom šeširu odloženom na ladičar.

Kontroverza s gradnjom Sindikalnog doma na Trešnjevci nije se stišala. Nije bilo toga tko nije kritizirao projekt. Ribić za sve ima odgovor - u Finskoj i Nizozemskoj ovakav pothvat ne bi bio predmetom osude, nego pohvale.

Da sindikati imaju ambicioznog šefa pokazuje i najava: radit će medijski projekt, zaposlit će još ljudi, gradit će odmarališta, dom za znanstvenike...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:59