SVAĐA HDZ-a i HDSSB-a

NOVI SHOW U SABORU: Marasović i Grubišić prebrojavali čijih je zastupnika danas bilo manje u dvorani

Zagreb, 291113.Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora na kojoj se raspravljalo o prijedlogu Zakona o organski neociscujucim tvarima.Na fotografiji: Dujomir Marasovic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Činjenica da u sabornici broj zastupnika danas nije prešao trideset, dovela je do prebrojavanja između zastupnika HDZ-a i HDSSB-a te prozivanja tko je više, a tko manje politički lijevo, odnosno desno.

Prebrojavanje je pokrenuo Duje Marasović (HDZ) izjavom da ga smetaju neka upozorenja da je na desnici (desnoj strani dvorane) malo ljudi.

Od vaših sedam zastupnika, koliko ih je u dvorani?, upitao je HDSSB-ova Boru Grubišića, spočitnuvši mu da ne zna kome pripada kad stalno proziva desnicu.

Nije me ni briga, samo vidim da držite leđa ljutoj ljevici i to u zadnje vrijeme dnevno pokazujete, prozvao je Marasović Grubišića.

Tko je ljevica, a tko desnica teško bi se moglo utvrditi, uzvraća Grubišić i tvrdi da je u HDZ-u daleko više sekretara Saveza komunistra Hrvatske, negoli u onome što Marasović zove ljevicom, "a što nije ljevica nego tzv. liberalni SDP".

Od sedam HDSSB-ovaca u sabornici su dva, dakle 30 posto, a od 45 HDZ-ovaca vas trojica, dakle šesto posto, naša je nazočnost pet puta veća, brzo je izračunao Grubišić.

No, Marasović se nije dao, pa je u priču uveo nove elemente.

Neke zastupnice traže da više radimo, u klubu jedne su tri člana, od kojih jedan ne dolazi nikad, a ona sama je povremeno, rekao je Marasović ne spominjući imena, no jasno je da misli na Klub zastupnice Jadranke Kosor i HGS-a te na Željka Keruma.

Grubišić pravi karikaturu od nekih postotaka i nastupa demagoški, zaključuje Marasović argumentirajući da paraleleno s plenarnom sjednicom radi pet odbora u čiji je rad uključeno najmanje 50 zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 03:42