MJERE ZA ZAPOŠLJAVANJE

NOVINARI: 'Jeste li odustali zbog pritiska javnosti i HNS-a?' PREMIJER MILANOVIĆ 'Ha ha ha'

Zagreb, 030414.Trg svetog Marka, Hrvatski sabor. Predstavnici Kukuriku koalicije predali su Drzavnom izbornom povjerenstvu listu kandidata za izbore u Europski parlament.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović izjavio je danas kako je Vlada našla način za financiranje programa privremenog zapošljavanja , i to iz europskih fondova, a ne direktno na teret hrvatskih poreznih obveznika.

"Sva buka je bila nepoštena, radi se o mjeri koju smo osmislili, koju smo provodili i provodimo i dalje, protiv koje su tada bili sadašnji kritičari, dakle, neće se izgubiti praktički ništa", poručio je Milanović nakon predaje lista za europske izbore.

To je posao koji se radi, to je novac koji postoji u Europi i koji se može iskoristiti umjesto svog novca, mada je sve to skupa zajedno naš novac, ističe Milanović i podsjeća kako mi plaćamo članarinu, te kako to nije besplatno.

Na pitanje je li odustao od obustave mjere za nezaposlene zbog pritiska javnosti i HNS-a, Milanović je odgovorio smijehom.

ODAKLE IM SADA 100 MILIJUNA KUNA?! Vlada objasnila kako je odjednom našla novac za zapošljavanje mladih

Premijerovom najavom zadovoljan je HNS-ov Goran Beus Richemberg koji je prošli tjedan pozivao Vladu da u proračunu nađe sredstva za nastavak programa zapošljavanja .

Najvažnije je da su se sredstva našla, da program ide dalje, to je lijepa vijest za sve mlade koji su se htjeli uključiti u taj program, kaže Beus.

Diplomatski je odgovorio na upit je li ta odluka plod HNS-ova pritiska. "Ne bih rekao da je bilo pritiska, nego konstruktivnog doprinosa, (...) kad god možemo nešto sinergijski učiniti, uvijek je rezultat bolji nego pojedinačno", rekao je Beus Richemberg.

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas na početku sjednice Vlade da će do ljeta biti riješeni svi zahtjevi za rad bez zasnivanja radnog odnosa (pripravništvo uz naknadu od 1600 kuna) u sklopu mjera aktivne politike zapošljavanja.

Sredstva u iznosu od 100 milijuna kuna za nastavak zapošljavanja mladih u sklopu mjera aktivne politike zapošljavanja osigurana su alokacijom iz Nacionalnog fonda pri Ministarstvu financija, nakon što je utvrđeno da je on likividan, rekli su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:04