ZA KUĆANSTVA SIGURNO

OD 1. SIJEČNJA IPAK JEFTINIJA STRUJA Iz ministarstva poručuju: 'Pronašli smo rješenje, uskoro ćemo ga predstaviti na sjednici Vlade'

Ilustracija
 Igor Soban / Arhiva/HANZA MEDIA

Građani će ipak od 1. siječnja godine imati manje račune za struju. Potvrdio je to za Dnevnik Nove TV državni tajnik za energetiku Ante Čikotić, prenosi Dnevnik.hr.

Čikotić kaže da su pronašli rješenje da povećanje naknade za obnovljive izvore ne poništi smanjivanje PDV-a na struju, odnosno da kućanstvima, umjesto najavljivanog poskupljenja, struja ipak pojeftini.

- Sigurno će cijena električne energije od nove godine bit jeftnija za kućanstva - tvrdi Ante Čikotić, državni tajnik za energetiku, no pritom ne otkriva kako će točno riješiti ovaj problem i koliko će struja pojeftiniti.

- Sigurno i danas mogu reći da mi nećemo utjecati da se anulira utjecaj porezne reforme - dodao je.

Ostaje još problem industrije, za njih se rješenje još traži. Državni tajnik ističe da razgovaraju s opskrbljivačima i traže rješenje kako bi ublažili trošak za industriju. A sastanak traže i proizvođači zelene energije.

Bivši ministar gospodarstva tvrdi da postoje rješenja da ne bude poskupljenja.

- Mogu razgovarati s opskrbljivačima, mogu sa drugim mjerama o univerzalnoj usluzi u HEP-u izbalansirati da se ne ostvaruju ekstremne dobiti i da tržište funkcionira i da građani niti gospodarstvo prvenstveno ne treba osjetiti bilo kakvo povećanje - kazao je Ivan Vrdoljak.

Iz ministarstva najavljuju da će detaljni prijedlog svog rješenja problema uskoro na sjednici Vlade predstaviti premijeru i ostalim ministrima, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:02