CIJENE IDU DOLJE ALI...

Od 10. srpnja ćemo skuplje plaćati benzin: Vlada opet uvodi trošarine od 15 lipa po litri

 CROPIX

ZAGREB - Hrvati će od 10. srpnja skuplje plaćati benzin. Proizlazi to iz današnje Vladine uredbe o visini trošarina na motorni benzin i plinsko ulje, kojim se vraća iznos od 15 lipa po litri goriva, koji je bivša Vlada ukinula u ožujku prošle godine.

Premijer Milanović o umjetnoj oplodnji: 'Zakon je human. Žao nam je ako nekoga vrijeđa, ali ovo je naš program'

Razlog za to ministar financija Slavko Linić vidi u konstantnom smanjenju cijena benzina proteklih mjeseci.

Vlada odlučila: Menadžeri više neće moći sjediti u nadzornim odborima i upravama sportskih klubova

" Svjedoci smo da svakih 14 dana imamo smanjenje cijena benzina. Cijene se spuštaju i po 30 lipa po litri. Naša je procjena da će se od slijedećeg utorka one spustiti", ustrajao je Linić, pozvavši se na smanjenje cijena "crnoga zlata" na mediteranskom tržištu.

Vlada uvela postupak predstečajne nagodbe i javne ovršitelje definitivno poslala u povijest

Raste i cijena plina za industriju

Umjesto cijene od 2,13 kuna po kubiku, hrvatska će industrija do kraja rujna plin plaćati 2,75 kuna po prostornom metru.

Dio je to usklađivanja s tržišnim cijenama plina, koje, prema riječima prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, dosežu i 3,35 kuna po kubiku, a koje su u Hrvatskoj već dulje vrijeme zaleđene na istoj razini.

Uredba bivše Vlade istekla je 1. srpnja. Najviše cijene plina odnose se na industrijske potrošače, ali ne i na dva najveća potrošaća - HEP i Petrokemiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:18