STADION 'PAPA FRANJO'

ODALI POČAST NAJPOZNATIJEM NAVIJAČU Novi stadion San Lorenza nosit će ime 'Papa Franjo'

 101greatgoals.com

BUENOS AIRES Argentinski prvoligaš San Lorenzo objavio je kako će novi stadion, koji se tek treba početi graditi, nositi ime 'Papa Franjo', piše BBC. Sveti Otac za San Lorenzo, jedan od najstarijih argentinskih klubova, navija od malih nogu.

Stadion bi se trebao početi graditi u Boedu, radničkom predgrađu Buenos Airesa, na zemlji bez koje je klub ostao za vladavine vojne hunte u Argentini. Klub je navijače o imenu novog stadiona obavijestio putem Twittera: 'Ime našeg budućeg stadiona na Aveniji La Plata je odobreno. Zvat će se: Papa Franjo', stoji u službenom tvitu.

San Lorenzo je domaće utakmice do 1979. igrao u Boedu, na kultnom stadionu Gasometer. No, pritisnut dugovima, klub je iste godine bio prisiljen prodati stadion vojnoj hunti. Preselili su na stadion Pedro Bideagian, ali navijači nikad nisu prežalili Gasometer.

Godinama su prikupljali novac kako bi otkupili zemljište na kojem se nalazio Gasometer, a kojeg su vojne vlasti prodale jednom lancu supermarketa. Nakon što je argentinski sud presudio kako ta tvrtka mora prodati spornu zemlju San Lorenzu, u klubu su počeli pripremati planove za izgradnju novog stadiona na staroj lokaciji.

San Lorenzo u zadnje vrijeme niže uspjehe – ove su godine po prvi put osvojili južnoameričku Ligu prvaka, Copa Libertadores, a lani su pobijedili i u domaćem prvenstvu.

Upitan igra li on neku ulogu u uspjehu omiljenog kluba, Papa Franjo skromno odgovara: 'Vrlo sam sretan zbog toga, ali nije u pitanju nikakvo čudo'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:26