ZAJEDNIČKA VJEŽBA

ODLUKA VLADE Hrvatski vojnici idu u Srbiju

 Jure Mišković/CROPIX

ZAGREB Deset pripadnika hrvatske vojne policije u studenom će u Srbiji sudjelovati na zajedničkoj vježbi "Platinium Wolf 15" s oružanim snagama država članica NATO-a i država članica Partnerstva za mir na kojoj će uvježbavati rad s nesmrtonosnim oružjem u operacijama potpore miru, a Vlada je danas donijela i formalnu odluk kojom im se u tu svrhu odobrava prelazak granice.

Na vježbi će uz pripadnike hrvatskih Oružanih snaga sudjelovati pripadnici oružanih snaga Albanije, Bugarske, Makedonije, Rumunjske, SAD-a i Srbije.

Troškovi vježbe, 50 tisuća kuna, planirani su u financijskom planu Ministarstva obrane.

Vlada je na sjednici, na prijedlog Ministarstva uprave, donijela i odluku o raspuštanju vrgoračkog Gradskog vijeća jer ono dulje od tri mjeseca ne donosi odluke iz svog djelokruga. Posljednja sjednica vrgoračkog Gradskog vijeća održana je, naime, 18. lipnja, a uslijedila su i dva neuspjela pokušaja održavanja sjednice jer se nije odazvao potreban broj članova.

Slijedom navedenog, objasnio je ministar uprave Arsen Bauk, ispunjen je zakonski uvjet iz Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi kojim je propisano da Vlada na prijedlog Ministarstva uprave donosi odluku o raspuštanju Gradskog vijeća ako ono ne može donositi odluke iz svog djelokruga dulje od tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:09