AFERA AGROKOR

ODVJETNIK ČOGURIĆ 'Ante Todorić nesumnjivo stiže u Hrvatsku danas ili sutra. Dat će iskaz, ali ništa ga ne priječi da se vrati tamo gdje boravi'

Rajko Čogurić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Rajko Čogurić, odvjetnik Ante Todorića, potvrdio je novinarima da će njegov klijent danas ili tijekom sutrašnjeg dana nesumnjivo stići u Hrvatsku.

- Zadovoljni smo odlukom suca istrage. Sudac nije imao dovoljno elemenata za istražni zatvor odnosno Državno odvjetništvo nije dobro obrazložilo zašto bi osumnjičeni na slobodi mogli utjecati na svjedoke, rekao je Čogurić.

Nije znao precizno odgovoriti vrijeme dolaska Ante Todorića u Hrvatsku.

- Precizan odgovor ne znam, tijekom dana ili sutra, ali ta će saga ovaj tjedan završiti, istaknuo je.

- Ne očekujem uhićenje nakon ovakve odluke suca istrage. On će se odazvati sudu, dat će iskaz ali nema bojazni da bi on na slobodi mogao utjecati na svjeodke, nema zakonske osnove da ga zadrže u zatvoru. Po meni nije ni nužno da on dođe državnom odvjetniku, ali želimo da svoj prvi iskaz iznese što prije, rekao je Čogurić dodavši da ne zna kakvu će obranu iznijeti njegov klijent zbog opsežne materije.

Odgovarao je i na upit hoće li njegov branjenik ostati u Hrvatskoj nakon davanja iskaza.

- Teško mi je odgovoriti na to, on nije pobjegao, nastavio je život, ima svoju obitelj i zbog toga je napoustio Hrvatsku, iz poslovnih razloga, a ne zbog bijega. Ništa ga ne priječi da se ponovno vrati tamo gdje boravi, zaključio je Čogurić.

Podsjetimom sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić odbio je prijedlog tužiteljstva za pritvaranje svih 12 uhićenih u slučaju Agrokor te su oni kasno sinoć pušteni na slobodu. Samo protiv Ivice Todorića u odsutnosti je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i za njim će biti raspisana tjeralica ako se ubrzo ne pojavi u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:03