I UŽITAK I POSAO

Odvjetnik Nobilo kupio avion Piper Cheyenne: Luksuzna letjelica stiže sljedećeg tjedna

Kriteriji koje je letjelica morala zadovoljiti bili su da se u jednom letu može preletjeti Europa

ZAGREB - Anto Nobilo i Mićo Carić odlučili su se prikloniti onoj poslovno ideji koja kaže da se u krizi investira kako bi se iz nje uspješno izašlo pa su - kupili avion, Piper Cheyenne za šest putnika, čemu se, u specifikacijama aviona, dodaje i prostor za pilote.

Poslovni partneri

- Riječ je o planu koji se realizira već dulje vrijeme. Mićo Carić se pozabavio potragom za adekvatnim avionom i nakon godine dana raznih uspoređivanja i upoznavanja s avionima koji bi odgovarali našim potrebama, odlučili smo se za Piper, kaže odvjetnik Nobilo. Nobilo i Carić su inače, povezani u poslovima s nekretninama i drugim investicijama već desetak godina pa se tako i ovaj avion može smatrati njihovim poslovnim avionom. Avion, inače, još nije došao u Hrvatsku, a vlasnici ga očekuju krajem slijedećeg tjedna.

Kriteriji koje je letjelica morala zadovoljiti bili su, kako kaže Nobilo, da se u jednom letu može preletjeti Europa, ili doseći sjever Afrike, a ovaj Piper će to, nada se Nobilo, uspješno zadovoljiti.

Daljnja eksploatacija

Kako je vlasništvo aviona povezano i s cijelim nizom troškova koji se odnose na servisiranje, pilotsko osoblje i druge troškove koji se pojavljuju neoviso o tome da li se avionom leti ili se on nalazi na zemlji, Nobilo i Carić su odlučili avion dati u daljnju eksploataciju i upravo su u pregovorima s kompanijama kojima treba takva letjelica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:13