HOROR U ZAGORJU

OGLASILO SE I MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE 'Još nema elemenata za oduzimanje životinja, ali inspekcija je potvrdila da vlasnik nije pomogao konjima'

 Zagorje international

Prijatelji životinja nedavno su upozorili da je na farmi Josipa Tuđe u Oroslavju prethodnih godina umrlo 15-ak konja, od kojih u veljači čak tri, i to zbog neishranjenosti i parazita. Nakon što su u javnost procurile šokantne fotografije nesretnih životinja, počeli su se javljati i potencijalni udomitelji, a portal Zagorje International zbog slučaja zlostavljanja poslao je i upit glasnogovornici Ministarstva poljoprivrede.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

- Nemamo konačne podatke jer nspekcijski nadzor još traje. Ono što u ovom trenutku možemo potvrditi jest da su inspekcijskim nadzorom utvrđene tri kobile koje su netimarene i osrednjeg gojnog stanja, ali bez znakova zlostavljanja, rana, ožiljaka i dehidracije. Utvrđeno je da nisu ispunjene mjere naređene Naredbom što za posljedicu ima podnošenje prijave protiv vlasnika. Također je utvrđeno da su tri konja i uginula što podrazumijeva prijavu zbog nepružanja pomoći. Naređena su dodatna ispitivanja i provođenje mjera zaštite zdravlja i dobrobiti životinja, no u ovom trenutku nema elemenata za privremeno oduzimanje životinja - piše u priopćenju, koje je objavilo Zagorje International.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:56