POZIV UPOMOĆ

OKONČANA VIŠESATNA POTRAGA NA PLATKU Služba spašavanja pronašla dvojicu skijaša koji su skrenuli sa staze i izgubili se

Karlovčani su pronađeni na udaljenost 2 do 3 kilometra od Platka, živi i neozlijeđeni
 Tea Cimaš / CROPIX

RIJEKA - Dvojica Karlovčana u dobi od 18 i 32 godine, pronađeni su na udaljenost 2 do 3 kilometra od Platka, živi i neozlijeđeni, s pancericama i skijama, javlja Novi List.

Potraga za dvojicom muškaraca, koji su tijekom subotnjeg poslijepodneva nestali na području Platka, završila je sretno. Djelatnic riječke policije i članovi GSS-a pronašli su ih pet minuta nakon ponoći.

Dvojica muškaraca su navodno došli na skijanje ali su 'promašili' Radeševo. Naime, kada su GSS-ovci pronašli, bili su u pancericama i imali su skije. Nažalost, čekali su noć da pozovu u pomoć. Alarmirali su policiju čiji su djelatnici, zajedno s 50-ak članova Gorske službe spašavanja, krenuli u višesatnu potragu. S nestalima su imali stalni kontakt zahvaljujući mobitelu. U pomoć GSS-u i policiji priskočili su i iz tvrtke Žičara te uključili svjetla na stazi Radeševo koja su bila orijentaciona točka.

Uvjeti za potragu na Platku bili su vrlo teški. Osim mraka, otežavao ju je jaki vjetar i snijeg. Na Platku je temperatura zraka u subotu navečer bila oko osam stupnjeva Celzijevih ispod nule uz jaki vjetar. Snijega je u podnožju skijaške staze Radeševo 80 centimetara, javlja Novi List.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:47