OPREZNO NA PUTU

OLUJNA BURA I DALJE OTEŽAVA PROMET Dijelovi autoceste A1 otvoreni samo za osobna vozila, vozače se upozorava na oprez zbog poledice

 Ivan Lacković / HANZA MEDIA

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sva vozila, ali se zbog jakih udara vjetra između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok vozi uz ograničenje brzine. Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Od 6,50 sati Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene otvorena je za sav promet.

Mjestimice se u unutrašnjosti vozi po vlažnim i skliskim kolnicima, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: DC218 GP Užljebić- Donji Lapac-Dobroselo i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin.

Zbog pada stabla na kolnik zatvorena je ŽC6239 u mjestu Ljuta u Konavlima (obilazak: ŽC6241 Dubravka-Gruda).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će danas od 15 do 23 sata, sutra od 15 do 23 sata i u nedjelju od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Jelsa-Bol-Split i Korčula-Hvar-Split.

Ostali katamarani i trajekti plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:17