NOVA POTPREDSJEDNICA SABORA

OPAČIĆ ODGOVORILA PERNARU, POJASNILA I MILANOVIĆEVO PONAŠANJE 'To je Zoran, ide svojim putem i drži do nekog svog stava, takav je već 10 godina...'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Novoizabrana potpredsjednica Sabora Milanka Opačić u Dnevniku N1 televizije komentirala je današnju konstituirajuću sjednicu 9. saziva Sabora. Osvrnula se na prozivke Ivana Pernara, ponašanje Zorana Milanovića te objasnila zašto su u SDP-u sada odlučili podržati Petrova, a nisu napravili isto to u prošlom sazivu Sabora.

- Prije osam mjeseci sve je pošlo po krivu. Nisu se ništa htjeli dogovoriti. Kad tako loše krene taj parlament nema daleku budućnost - kazala je Opačić.

Podršku Milijanu Brkiću mnogi su komentirali kao skakanje u vlastita usta...

- Nismo mi sebi skočili usta. Problem plagijata ostaje, to je problem HDZ-a i drugih institucija. Poštujemo da svatko ima pravo kadrovirati jer ne bismo htjeli da i nama netko kadrovira.

Odgovorila je i na Pernarove prozivke da su škrtice.

- Morat će se gospoda naučiti parlamentarnoj proceduri. Od njih troje, dvoje nije u parlamentu. Tražimo da na razgovor dođu kolege koje su u Saboru. Između njih je svađa, ne zna se koliko ih je.

Mjesta u samim odborima nisu raspoređena. Samo četiri su izabrana. Oni će dobiti svoj dio, samo se moraju dogovoriti je li ih četiri ili sedam, dva kluba ili jedan - pojasnila je Opačić.

Mnogima je današnje ponašanje bivšeg čelnika SDP-a Zorana Milanovića bilo zbunjujuće, no ne i Opačić.

- Milanović je na izborima dobio najviše preferencijalnih glasova u 1. izbornoj jedinici. To je dobio od građana, to je bila njegova odluka. To je Milanović, ide svojim nekim putem i drži do nekog svog stava i mišljenja, ali to ne odstupa od njegovog ponašanja zadnjih 10 godina - zaključila je za N1 nova potpredsjednica Sabora

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:39