DRAMATIČNA POTJERA

Opasna jurnjava u centru Splita, policija u pješačkoj zoni hvatala motociklista: ‘Srušili su ga‘

Mladić je nakon mahnite vožnje završio na podu kraj Đardina nakon čega je uhićen
Jurnjava motorom u centru Splita
 Gabrijela Radanović

Dramatične scene odvijale su se u četvtak u samom centru Splita, u Ulici Kralja Tomislava, gdje je oko 15.40 sati među brojnim pješacima velikom brzinom projurio motocikl za kojim je u tijeku bila policijska potjera, a sve je završilo rušenjem motocikla na pod u trenutku kada je vozač pored fontane pokušao skrenuti kako bi pobjegao policiji, piše Slobodna Dalmacija.

Mladi vozač, u 20-im godinama, odmah je uhićen te se trenutno nalazi u policijskom vozilu.

image
Jurnjava motorom u centru Splita
Gabrijela Radanović


Neki svjedoci tvrde da je vozač motocikla tijekom mahnite vožnje samim centrom grada umalo 'pokupio' nekoliko prolaznika te podržavaju reakciju policijskih službenika koji su ga zaustavili, dok su se među okupljenima na mjestu događaja mogle čuti i kritike na račun jurnjave policijskog vozila za mladim motociklistom.

Građani s kojima smo razgovarali tvrde da su policijski službenici tijekom potjere u pješačkoj zoni dosegli brzinu od 70-80 km/h, jureći među desecima ljudi, pri čemu su mogli ugoziti brojne živote.

image
Jurnjava motorom u centru Splita
Gabrijela Radanović


Prema izjavi jednog od svjedoka, mladi motociklist nije se srušio jer je proklizao tijekom mahnite vožnje, već ga je policija udarila vozilom kako bi ga zaustavila. Pritom je, kaže, motocikl koji je klizao po podu također umalo ozlijedio nekoliko ljudi, među kojima se navodno nalazilo i jedno dijete.

Više građana koji su promatrali jurnjavu samim centrom Splita, policijsku potjeru je procijenilo vrlo riskantom i opasnom te smatraju kako je ista trebala biti obustavljena kako se ne bi ugrozila sigurnost prolaznika koji su se tu zatekli.

image
Jurnjava motorom u centru Splita
Gabrijela Radanović

Prema prvim informacijama koje smo dobili na samom mjestu događaja, nekoliko trenutaka nakon incidenta, potjera je navodno počela kod Prime te se nastavila kroz Marmontovu, preko Ulice Kralja Tomislava, pokraj bivše pošte.

Prema izjavama nekih svjedoka, motor je vozio velikom brzinom od 'Semafora', piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:52