NESTABILNA ATMOSFERA

OPREZ, HRVATSKOJ I DANAS PRIJETI NEVRIJEME! U nastavku tjedna temperature će biti paklene, a mogućnost pljuskova i grmljavine je vrlo velika

Crni oblaci nad Novigradom
 Leonard Beriša / IstraMet

Kako je atmosfera još daleko od stabilne, i danas su mogući pljuskovi i grmljavina, doduše, njihov intenzitet će biti mnogo manje izražen nego što je to bio slučaj jučer, barem što se Hrvatske tiče, gdje je u tijeku razvedravanje, dok nad istokom Bosne još može biti razvoja jačih nestabilnosti, javlja meteorologinja Tea Blažević za N1.

U Hrvatskoj još tijekom prijepodneva može malo pljusnuti i zagrmjeti. Naoblaka će i u noćnim satima biti uglavnom mala, osobito na zapadu regije, dok će prema istoku biti tmurnije, štoviše, mogući su pljuskovi, i grmljavina.

Osim lokalnih nestabilnosti, prolazak fronte preko naših krajeva, uzrokovao je i promjenu u strujanju. Na trenutačno pušu bura i sjeverozapadnjak, umjerenim intenzitetom. Vjetar sjevernog smjera, uglavnom sjeverozapadnjak, pridonosi dojmu svježine i u ostatku regije.

Danas će stoga biti malo manje vruće, u odnosu na jučer, i broj stupnjeva bit će uglavnom u rasponu od 28 do 30, diljem regije, viši tek na jugoistoku, u Hercegovini, i duž Jadrana.

U centralnim predjelima kopnene Hrvatske, na i u Hercegovini temperature će tijekom cijele noći ostati više od 20.

U nastavku tjedna bit će još i , osobito danju, vruće i vrlo vruće. Iako će dojam biti više nego ljetni, atmosfera će biti nestabilna, pljuskovi i grmljavina povremeno će nas uznemiravati, javlja N1.

Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:12