BRUTALNE SCENE U SIRIJI

'OPTUŽBE ZA NAPADE BOJNIM OTROVIMA ODMAH TREBAJU BITI ISPITANE' Ban Ki-moon šalje suradnicu u Siriju

U.N. Secretary-General Ban Ki-moon speaks during a press conference with Palestinian President in the West Bank city of Ramallah on August 15, 2013. Ban Ki-moon urged Israelis and Palestinians to have "patience" with their peace talks so that they might have a chance to succeed, state-run Petra news agency reported. AFP PHOTO/ABBAS MOMANI
 AFP

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon izjavio je kako optužbe o napadu kemijskim oružjem u predgrađu Damaska u kojem je, tvrdi sirijska oproba, ubijeno više od 1000 ljudi, moraju biti odmah ispitane.

Tajnik je rekao kako šalje visoku predstavnicu UN-a za razoružanje Angelu Kane u Siriju, da bi tamo izvršila pritisak na režim Bašara al-Asada da se odmah započne istraga o incidentu u Damasku.

VIDEO, FOTO Nervnim plinom u Siriji pobili 1000 ljudi: Objavljene snimke mrtve djece

U međuvremenu, sve veći broj video zapisa u kojem se prikazuju užasni prizori žrtava trovanja bojnim otrovima preplavili su internet.

Kako tvrde analitičari, sve je manje sumnje da je ono što se dogodilo u srijedu prijepodne u Gauti, predgrađu Damaska, doista bio napad bojnim otrovom i to na masovnoj skali.

UN-ove agencije za izbjeglice i UNICEF izvjestili su jučer da je broj djece koji su morali pobjeći iz zemlje dosegao 1 milijun, dok se još 2 milijuna djece nalaze u izbjeglištvu unutar Sirije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:38