IZA KULISA SUKOBA

Orešković i Karamarko nisu komunicirali, a Petrov i šef HDZ-a se izbjegavaju!?

 Dragan Matić / EPH

Sukobe u Vladi više se nitko i ne trudi sakriti. Otvoreno si partneri “podmeću nogu” gdje god stignu, oni koji bi trebali surađivati, rade jedni protiv drugih.

No, osim onoga čemu svjedočimo kroz javne istupe dužnosnika Vlade, postoji i osobni politički rat koji se odvija iza vrata Banskih dvora i kabineta u kojima sjede premijer Orešković i njegova dva potpredsjednika - Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Da su neskriveno neslaganje dosegli svoj vrhunac, svjedoče neslužbeni izvori koji tvrde da u jednom kraćem periodu Orešković i njegov prvi potpredsjednik uopće nisu razgovarali. Bilo je to u vrijeme kada je premijer otvoreno branio šefa SOA-e Dragana Lozančića, a šef HDZ-a jednako tako zagovarao njegovu hitnu smjenu. Čini se da je sada situacija između Karamarka i Oreškovića možda ipak nešto bolja. Naši izvori otkrivaju, naime, da se prvog potpredsjednika može vidjeti kako ulazi u premijerov kabinet. Ali i prije početka sjednica Vlade se, kako doznajemo, najbolje vidi da su Orešković i Karamarko u jako lošim odnosima. Ni prije sjednice niti na samoj sjednici uopće se ne obraćaju jedan drugom. A itekako je napeto i između Karamarka i Petrova. I prije nego što je mostovac Ivan Kovačić poručio HDZ-u “tko vas j...”, dva su se potpredsjednika maksimalno izbjegavala. Tako se, otkrivaju naši neslužbeni izvori, “trude” da se čak i ne pojavljuju zajedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:59