PRIPREME ZA IZBORE

Osniva se nova stranka: Lista vrvi poznatim ženama, s njima je Dalija Orešković, ali i slavna pjevačica

Osnivačka skupština će se održati u subotu poslijepodne u splitskom hotelu ‘Park‘

Dalija Orešković
 

 Damir Krajac/Cropix

Uoči vruće izborne 2024. godine Hrvatska dobiva još jednu novu političku stranku koja izrasta iz Inicijative Javno je dobro, udruge koja se bavila zaštitom općeg dobra, prije svega obale, mora i otoka, piše Slobodna Dalmacija.

Na osnivačkoj skupštini koja će biti održana u subotu poslijepodne u hotelu splitskom "Park" pojavit će se vrlo zanimljiva imena iz nekoliko stranaka. Najzvučnije je svakako Dalija Orešković, donedavna bliska suradnica i stranačka kolegica splitskog gradonačelnika Ivice Puljka koja ga posljednjih mjeseci u svojim kritikama nije štedjela, a sada se očigledno odrekla i njega i stranke "Centar".

Ne manje zanimljivo je da će na listi biti i agilna dožupanica šibensko -kninska Iris Ukić Kotarac, žena bez dlake na jeziku, koja je najprije bila politička bliska s tamošnjim županom Markom Jelićem, a mjesto dožupanice osvojila je podjelom vlasti u njegovoj politički, pomalo neobičnoj koaliciji, s Nezavisnom listom Stipe Petrina.

image

Iris Ukić Kotarac

Niksa Stipaničev/cropix/

Na listi je također i poznata korčulanska kantautorica Meri Cetinić koja je sudjelovala u akcijama protiv bušenja Jadrana, a i Vladimira Mascarell koju je javnost bolje upoznala u toku prosvjeda protiv novog Zakona o pomorskom dobru.

U hotelu "Park" bit će i Kristina Vidan iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju koja je na zadnjim lokalnim izborima bila kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu Splita. Spominje se i Bojan Kurelić iz Akcije mladih Rijeka te Ana Musa, najstarija aktivistica iz Ploča.

image

Meri Cetinić

Nikolina Vuković Stipaničev/cropix/

Kako stoji u najavi događaja Inicijalna ideja osnivanja stranke JAVNO DOBRO je dobivanje dodatnog alata djelovanja za zastupanje istih javnih politika kao i kroz građansku inicijativu Javno Je Dobro koja će kao takva nastaviti raditi.

Inicijativa Javno je dobro okupila je mnoge udruge i građane oko iste ideje, očuvanja i zaštite javnog i općeg dobra, oko vrijednosti koje su nama svima od primarnog interesa. Oko naše zemlje, šuma, voda, našeg mora, obale i otoka za nas i za buduće generacije, kažu inicijatori osnivanja stranke i očito smatraju kako će kroz političku stranku imati ozbiljno veće mogućnosti utjecaja.

Na osnivačkoj skupštini najavljuju veliku podršku poznatih imena iz javnog života, a ono što je primjetno već u najavi da su prva imena buduće stranke žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:16