'HRVATSKA STRAŽA'

Osniva se stranka koja će biti za obuku o oružju u srednjoj školi i smrtnu kaznu!

Ratni ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ivan Vekić najavio je osnivanje nove stranke. 'Doveli smo se u situaciju da punoljetan građanin ne zna kako izgleda puška i pješadijsko oružje'
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Ratni ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ivan Vekić najavio je u četvrtak u Osijeku osnivanje nove političke stranke, koja će se vrlo vjerojatno zvati "Hrvatska straža“ što je i ime udruge kojoj je Vekić na čelu.

Očuvanje i unaprijeđivanje nacionalne sigurnosti Hrvatske, socijalni napredak države i njezinih građana bit će osnovne zadaće nove stranke, a u tom smislu bivši ministar već ima i neke konkretne projekte kojima bi se primjerice unaprijedila nacionalna sigurnost.

- Predložit ćemo uvođenje obuke o oružju za sve srednjoškolce, jer smo se doveli u situaciju da punoljetan građanin ne zna kako izgleda puška i pješadijsko oružje. Osim toga, zauzimat ćemo se i za uklanjanje svih obilježja fašističke i komunističke ideologije - najavio je Vekić, koji se kao pravnik s dugogodišnjim iskustvom osvrnuo i na kazneni zakon najavivši predlaganje ponovnog uvođenja smrtne kazne.

- To će biti jedan od prijedloga, jer su najteža kaznena djela, koja u sebi sadrže terorizam, ukoliko nemaju odjeka u kaznenoj politici, puka priča - smatra Vekić, koji je svjestan da će se njihovim dolaskom na političku scenu "stvoriti jedna minorna politička snaga, ali želimo pokazati da u Hrvatskoj postoje ljudi koje se ne može kupiti ili uplašiti.“

Vekić je inače bio jedan od utemeljitelja HDZ-a tzv. barakaša, no 2004. godine izbačen je iz stranke, pri čemu su ključnu ulogu u tome odigrali Vladimir Šeks i Branimir Glavaš.

Osnivačka skupština bit će održana u Vukovaru ili Zagrebu, a članovi Hrvatske straže pridružit će se HSP-ovom prosvjedu 18. rujna u Vukovaru protiv najave dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:46