SAM ZVAO POLICIJU

OŠTETIO AUTOMOBILE ZAGREBAČKIH UMIROVLJENICA Ivo Josipović saznao iznos kazne koju će morati platiti zbog incidenta u Palmotićevoj

 CROPIX

Trenutak nepažnje bio je dovoljan da skrivim prometnu nezgodu. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a šteta je pokrivena osiguranjem.

Uz ispriku vlasnicima oštećenih vozila, zahvaljujem svima koji su me kontaktirali da vide jesam li ozbiljnije stradao. Srećom, nezgoda nije bila teže naravi. Zato hvala na brizi i onima koji su se našalili na Facebooku na moj račun, poručio je na svom Facebook profilu bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović desetak sati nakon što je u središtu Zagreba skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u dva automobila dvije zagrebačke umirovljenice.

Blizu stana

Policija će bivšem prvom čovjeku u državi na kućnu adresu poslati obavezni prekršajni nalog s uplatnicom “teškom” oko 1300 kuna jer se ogriješio o Zakon o sigurnosti prometa na cestama po članku 46., odnosno jer nije vozio po sredini prometne trake pa je izazvao prometnu nesreću. Josipović je, naime, u srijedu oko 14.10 sati, samo stotinjak metara od stana u kojem živi u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici, svojim Citroënom Picasso iznenada skrenuo udesno. Kod kućnog broja 56 prvo je udario u lijevi prednji dio propisno parkiranog VW Passata u vlasništvu 71-godišnje umirovljenice, a potom i u stražnji lijevi dio terenca RAV4 u vlasništvu 70-godišnjakinje i koji je od siline naleta završio na nogostupu za pješake zaustavivši se tik uz fasadu stambene zgrade.

Sam zvao policiju

Josipović je odmah alarmirao policiju koja je stigla na mjesto događaja i provela policijski očevid, a Citroën bivšeg šefa države je odvezla vučna služba. Očevici koje smo sreli na mjestu nesreće, kako su nam rekli, sam nalet na terenac nisu vidjeli, nego su začuli silovit udarac. Srećom, kako je i sam Josipović naznačio u svom komentaru na društvenim mrežama, nitko nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:54