MALIŠAN SKUPIO 122.000 KUNA

'OVO SVIJET NIJE VIDIO' Akcija 'Vratimo Palčiće u Petrovu' pokrenula nezaustavljiv val dobrote, a gesta malenog Ante raznježila je cijelu Hrvatsku

 
Ante i Ryan Giggs
 Facebook

Prošlog tjedna na Facebooku je pokrenuta akcija 'Vratimo Palčiće u Petrovu'. Cilj humanitarne akcije je skupiti četiri milijuna kuna za inkubatore, respiratore i monitore kako bi bebe imale odgovarajuću skrb u Petrovoj bolnici.

U ovoj Facebook grupi korisnici na dražbu stavljaju svoje sportske suvenire, a sredstva se uplaćuju na račun Udruge Palčići..

Grupa dosad ima više od 12 tisuća korisnika, a samo tijekom proteklog vikenda akcijom je skupljeno nešto više od 215 tisuća kuna.

Osim velikog srca ljudi koji su donirali svoje suvenire, akciju je obilježila i prekrasna gesta malenog Ante. Naime, ovaj je dječak donirao nogometnu loptu koju je potpisao slavni Ryan Giggs dok je bio u posjetu Udruzi za Down sindtrom Zagreb.

Ante je stavio početnu cijenu od 200 kuna, a njegova nesebična gesta oduševila je članove grupe koji uplaćuju noavc, ali i traže da vlasnik lopte ostane dječak velikog srca.

Ante i Ryan Giggs
Facebook
Ante i Ryan Giggs

- Od mene i kolege koji nema fejs po 2 glave da naš Ante i dalje čuva tu loptu - napisao je jedan član grupe.

- Pošto se radi o legendi Uniteda, a Vi ste ovom objavom postigli mnogo, ako se slažete poklonio bih Anti Giggsov dres koji sam danas stavio na akuciju, a ja ću uplatiti 250 kn, koliko je za sada najviša ponuda - napisao je drugi korisnik.

- Ne pamtim ljepšu priču koja se dogodila na FB! - napisao je Antun.

- Za Antinu loptu bilo je ukupno 363 uplate i za sada je UPLAĆENO 122.558 kuna. S obzirom da uplate još sjedaju sigurna sam već sada da će na donacijskoj pločici jednog intenzivnog inkubatora stajati DONACIJA ANTINA LOPTA da nas sve podsjeća da smo se ujedinili u nešto što svijet nikada vidio nije - napisala je predsjednica kluba roditelja Palčići Željka Vučko u ponedjeljak rano poslijepodne.

Humanitarnu akciju 'Vratimo Palćiće u Petrovu' organizirale su udruga 'Dinamo - to smo mi' i klub roditelja Palčići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:53