APSURD

'OVOGA NEMA NIGDJE, JE LI TO NORMALNO?' Kažnjen s 3000 kn jer sam sebi nije isplatio 3500 kuna

Kako samome sebi ne isplatiti zasluženih 3500 kuna, pa zbog toga još biti kažnjen sa 3000 kuna? - iako ova situacije na prvi pogled izgleda nemoguća, džep načelnika ličke općine Perušić Ivana Turića zna kako ona izgleda u praksi.

Ivan Turić je kao kandidat za načelnika općine na prošlim lokalnim izborima ostvario pravo za isplatu troškova predizborne kampanje u iznosu od 3500 kuna (isti iznos pripao je SDP-ovom kandidatu Vladi Oreškoviću). No, u propisanom roku od 30 dana Ivan Turić, sada u ulozi načelnika, to nije realizirao. Zbog toga je završio na Prekršajnom sudu.

- Sutkinja mi je odrezala kazne 3000 kuna, a Općini Perušić još 9000 kuna, zamislite. Ovoga nema nigdje, recite, je li to normalno? - pita se Turić. Kaže nam da je to pitao i sutkinju koja mu je rekla da može biti kažnjen i sa 100.000 kuna.

Objašnjava da su novac kandidatima isplatili, ali su zakasnili.

- Zakon je nedorečen, nisam mislio da je termin tako strogo određen. Kasnili smo samo nekoliko dana - kaže načelnik.

Kako bilo, Turić je tako ostao bez 3000 kuna, kojima je mogao pokriti jednu od deset rata kazne koju mu je odredilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, jer je kao načelnik obrtu vlastitog sina prodao parcelu u poduzetničkoj zoni Konjsko brdo za 142.800 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:25