RAT U NAJJAČOJ OPORBENOJ STRANCI

'OZBILJNO SE PRIPREMAM ZA VISOKI ČASNI SUD' Kosor o stegovnom postupku u HDZ-u

Naljutilo ju je pitanje nije li sudbina da svi HDZ-ovi predsjednici postanu bivši članovi stranke
Zagreb, 310113.Markov trg, Sabor.Nastavak redovite sjednice Sabora s raspravom o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Prekrsajnog zakona.Na slici: Jadranka Kosor.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Odazvat ću se Visokom časnom sudu. I pripremam se vrlo ozbiljno jer znate da se postupak odvija u skladu s hrvatskim Zakonom o kaznenom postupku i da ta pravila vrijede i tamo - najavila je danas Jadranka Kosor koju čeka stegovni postupak nakon što ju je više stranačkih kolega prijavilo stranačkom Sudu časti zbog toga jer svojim izjavama nanosi štetu stranci.

Glavak: 'Jesam li ja prijavila Jadranku Kosor? Ne mogu o tome, pa nismo mi dobrovoljno vatrogasno društvo!'

Tvrdi kako nije razgovarala s nikim iz vodstva stranke.

- Nisam i neću to komentirati jer mislim da hrvatske građane neusporedivo više zanimaju egzistencijalne teme. Kao što sam rekla bit će što bude, vidjet ćemo, pričekajmo odluke Visokog časnog suda. Rekla sam da neću više ništa komentirati – rekla je. Najavila je da će i dalje redovito dolaziti u Hrvatski sabor, ali će manje ulaziti u sabornicu.

- Zato da ne činim neprilike svojim kolegama, članovima HDZ-a. Bit ću tu, a ako baš bude neka posebno važna rasprava naravno da ću ući i raspravljati, ali svakako ću biti tu na svom radnom mjestu - rekla je. Na pitanje što misli pod time da ne želi raditi neprilike kolegama nije odgovorila.

- Dozvolite da kažem ono što mislim da treba reći u određenom trenutku i neću više davati o ovome nikakvu izjavu, osim naravno ako bude neka izvanredna prilika. Ali do trenutka sazivanja Visokog časnog suda stojim na raspolaganju o svim drugim temama, gospodarskim, pravosudnim .. - poručila je novinarima.

Kosor tvrdi kako je očekivala da će ju prijaviti upravo Sunčana Glavak i Ante Kulušić, ali da se zbog toga nije u njima razočarala.

Naljutilo ju je pitanje nije li sudbina da svi HDZ-ovi predsjednici postanu bivši članovi stranke.

- Bilo bi jako loše da se uspoređuje gospodina Sanadera i mene. Sjetite se koji su bili razlozi za njegovo isključenje, a koji su danas navode za mene. Neću ni to posebno uspoređivati, komparirati i komentirati - uzvratila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:15