SVESTRAN

Pankretić izmislio i 11. upravu u Ministarstvu. Ravnatelj: tajnik HSS-a

Tajnik HSS-a domogao se ravnateljske funkcije u HSS-ovu ministarstvu

ZAGREB - Glavni tajnik HSS-a Nenad Matić uz visoku stranačku obavlja i funkciju ravnatelja uprave u HSS-ovu Ministarstvu regionalnog razvoja.

Diplomirani agroekonomist od listopada prošle godine vodi Upravu za informatičke sustave i logistiku. Uprava je osnovana tek u ožujku 2010. izmjenama Uredbe o unutarnjem ustroju Ministarstva.

I prvu uredbu bez Matićeve uprave i izmijenjenu uredbu potpisala je Jadranka Kosor, prvi put kao potpredsjednica, a drugi put kao predsjednica Vlade. U izmjenama je najveća promjena bila dodavanje jedanaeste uprave.

Pobjednik natječaja

Natječaj za ravnatelja raspisan je lanjskog lipnja, a osim četiri godine radnog iskustva, za mjesto ravnatelja uprave koja se bavi informatikom tražio se pravni, ekonomski ili - agronomski fakultet.

- Nije se tražilo da kandidat bude informatičar. Uz mene bilo je još devet ili deset kandidata - komentira Nenad Matić i napominje kako je, uz kvalitete koje posjeduje, presudno bilo sudjelovanje u Domovinskom ratu.

- Prednost pri zapošljavanju imaju branitelji, a ja sam branitelj, bio sam na mnogim bojištima, pa i u BiH. Provjerite - govori Matić.

S indignacijom odbija primisao da je posao dobio “po stranačkoj liniji” ili da je, kao što se može čuti, rijetko na radnom mjestu.

Puno posla

- Vrlo lako je provjeriti kada dolazim i kada odlazim s posla. Prošli mjesec sam se, primjerice, štancavao, a ovaj mjesec to ne radim jer ne želim pisati zahtjeve za plaćanje prekovremenih. Ne vidim zašto je čudno da glavni tajnik jedne stranke radi na mjestu ravnatelja uprave u ministarstvu - govori Matić i pita:

Bačić i Dragovan

- Zašto nije problematičan glasnogovornik Vlade koji je istovremeno radio u Ministarstvu poljoprivrede. Zašto nije problem što je glavni tajnik SDP-a istovremeno zastupnik u Saboru. A imamo i glavnog tajnika te ministra iz HDZ-a Branka Bačića - kaže Matić.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:05