NI KRIV NI DUŽAN

Pao s bicikla pa mora platiti kaznu od 1000 kuna!? Kažnjen je zbog prebrze vožnje...

 Damir Glibušić/Cropix

SPLIT - Ni na kraj pameti mi nije bilo da čovjek mora platiti novčanu kaznu ako slučajno padne s bicikla i još se pritom ozlijedi. No, upravo to mi se dogodilo i moj pad stajati će me 600 kuna kazne i 350 kuna dodatnih troškova - priča nam 20-godišnji Splićanin Miron M. koji će teško nakon bizarne sitacije koju je doživio pred dva mjeseca, ponovo sjesti na svoj bicikl.

A sve se dogodilo zbog banalnog pada s bicikla kojeg je vozio uz Šetalište Ivana Pavla Drugog, usred bijelog dana, na Žnjanu prema Duilovu, na prostoru gotovo bez prometa gdje se najčešće kreću rekreativci.

- Nezgodno sam ušao u zavoj, proklizao i srušio se s bicikla. Ozlijedio sam koljeno. Zaboljelo me i krvarilo. Pomislio sam kako takav ne mogu do kuće, pa sam pozvao Hitnu - prisjeća se dvadesetogodišnjak.

No, na njegovo iznenađenje uz Hitnu se pojavila i policija.

Policajci nisu previše marili za njegove ozljede, više ih je više zanimalo kako je došlo do pada, a potom ga čak i alkotestirali.

Dakako, ni kapi alkohola, tvrdi, u krvi nije imao, no ni to policajce nije spriječilo da mu ispišu prekršajni nalog zbog prebrze vožnje i „izazivanja prometne nesreće“.

Nekoliko dana kasnije na kućnu je adresu stigao poziv za sud i u sudskom je postupku mladić je proglašen krivim jer je prekršio prometna pravila brzom vožnjom.

- Nikada i nikave prometne zakone nisam kršio, nemam nikavih prijava ni kazni od ranije, nisam ni brzo vozio, niti bilo koga ugrozio nego samo slučajno pao. Pa se sad ti rekreiraj - poručuje mladi Splićanin još uvijek ne vjerujući u ono što mu se dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:32