REAKCIJA ODVJETNIKA

'PERKOVIĆU JE TEŠKO, ALI JE POD KONTROLOM' Nobilo smatra da je sud donio presudu bez dokaza

 Hanza Media

Odvjetnik Josipa Perkovića Anto Nobilo komentirao je presudu kojom su njegov klijent i Zdravko Mustač osuđeni na kaznu doživotnog zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu Stjepana Đurekovića 1983. godine.

- Mi ćemo već danas krenuti s konzultacijama kako bi što prije zatražili reviziju. Smatramo da je ovo nepravedna odluka koja se ne bazira na činjenicama. Smatramo da je sud u ključnim momentima preskakao obrazloženja i pozivao se na neke stavove tužilaštva - rekao je Nobilo za Hinu.

Posebice je istaknuo činjenicu da je sud u svom obrazloženju izostavio svjedočenje Vinka Sindičića.

- I sud i tužiteljstvo preskaču svjedočenje Sindičića koje je bilo ključno u presudi Krunoslavu Pratesu. Dakle oni nemaju dokaza da je hrvatska Služba državne sigurnosti inicirala ubojstvo Stjepana Đurekovića - rekao je Nobilo i dodao:

- Ima dokaza da su beogradski kriminalci izvršili ubojstvo. Sudsko vijeće se nije pozvalo na Vinka Sindičića, a u optužnici se Sindičić citira 54 puta, rekao je Nobilo.

Na pitanje novinara HRT-a hoće li uložiti žalbu, odgovorio je:

- Naravno da ćemo se žaliti čim dobijemo pisani otpravak presude. Ovo je samo prvo poluvrijeme, drugo će tek uslijediti - kazao je Anto Nobilo.

Na pitanje kako se osjeća gospodin Perković, Nobilo je kratko odvratio:

- Teško mu je, ali je pod kontrolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:31