OGORČENJE ZBOG NEOČIŠĆENOG GRADA

PET DANA NAKON MEĆAVE ZAGREB JOŠ UVIJEK U KAOSU Građani ogorčeni: Pješaci padaju, cijele trake zatrpane!

Pet dana nakon što je Zagreb zatrpao prvi snijeg ove zime, situacija na cestama i dalje je daleko od idealne.

Iako sve gradske službe tvrde da je stanje u gradu prihvatljivo i da se snijeg svakodnevno uklanja s ulica, tisuće građana svaki se dan bore s nakupinama snijega: kližu se po ledu na nogostupima, povremeno padajući po kolnicima i dovodeći život u opasnost.

Lomovi i natučenja

- Samo u srijedu smo zaprimili 57 osoba koje su se ozlijedile pri padu na ledu. Njih šest zadržano je na bolničkom liječenju, a ostali su pušteni kući.

Radi se o lomovima ručnog zgloba, gležnja, ozljedama glave i vrata te natučenjima - kaže dr. Domagoj Rabić iz zagrebačke Klinike za traumatologiju.

Soljenje leda

Teško je i vozačima jer je na pojedinim cestama pod snijegom još cijela prometna traka, a vidljivost im ograničavaju hrpe snijega. Tramvaji kasne, taksi se ne može dobiti, a vozači često moraju očistiti parkirno mjesto da bi parkirali i platili.

- Ekipe Zimske službe stalno su na terenu, veliki je problem led koji moramo razbijati i soliti. Čistimo po prioritetima i po dojavama. Teško je reći kada bi Zagreb mogao biti čist - kaže Vlado Suša, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:53