NEZADOVOLJSTVO U SISKU

Petir i Šantek pozivaju USKOK u Sisak: Provjerite kako je županica Marina Lovrić Merzel prodala tvrtku vrijednu 150 milijuna kuna za 20 milijuna

 Admir Buljubašić / Cropix

SISAK - Čelnici oporbe u Skupštini Sisačko-moslavačke županije, Marijana Petir (HSS), Ivan Šantek (HDZ) i Zdravko Nikšić (HSLS) pozvali su u četvrtak na tiskovnoj konferenciji USKOK i DORH da dođu u Sisak i provjere kako je županica Marina Lovrić Merzel (SDP) prodala tvrtku Ceste Sisak mimo odluke Županijske skupštine za 20 milijuna kuna, iako je procijenjena vrijednost te tvrtke najmanje 150 milijuna kuna.

- I Trgovački sud donio je privremenu mjeru zabrane otuđivanja županijskih udjela u cestama Sisak. Pa valjda i to ukazuje da nešto nije u redu s prodajom. Ali, županica Marina Lovrić Merzel ne odustaje od svoje nakane, ona proceduru prodaje nastavlja dalje unatoč sudske zabrane i već planiraju sjednicu Županijske skupštine na kojoj će donijeti rebalans proračuna, kako bi mogli potrošiti 20 milijuna kuna koliko su dobili od prodaje Cesta Sisak, rekao je Ivan Šantek. On i dalje tvrdi kako je odluka o prodaji Cesta Sisak nezakonita, jer je donesena pozivanjem na Zakon o privatizaciji.

- Ceste Sisak privatizirane su 2003. godine i sada su prodavani udjeli, a nije obavljana privatizacija, rekao je Šantek.

Oporbeni čelnici u Županiji izrazili su nezadovoljstvo odlukom predsjednika Županijske skupštine Željka Kardaša, koji je na njihov zahtjev sazvao izvanrednu sjednicu o prodaji Cesta Sisak ali tek za 6. prosinca.

- To je manipulacija, sazivaju sjednicu bez rednog broja, kako bi prije nje mogli održati redovnu sjednicu na kojoj će rasporediti novac od prodaje Cesta Sisak. Imam informaciju da većina vijećnika neće doći na tu sjednicu, te će tako propasti još jedna priklika da otvoreno progovorimo o svemu što se tiče prodaje Cesta Sisak i promijenimo lošu odluku.

Čudi me takvo ponašanje županice, jer ako je sve u zakonito što se tiče prodaje Cesta Sisak, zašto onda na svaki način pokušava zaustaviti raspravu o tome, rekao je Šantek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:15