UVOĐENJE ODGOVORNOSTI

PETROV O RESORU ZA GORANA MARIĆA 'Ako će on biti nadležan za upravljanje državnom imovinom to podržavam!'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Predsjednik Sabora Božo Petrov dao je izjavu novinarima nakon današnjeg sastanka u Vladi, na kojem je neslužbeno utvrđeno da će Goran Marić dobiti svoj portfelj u Vladi. Petrov je prvo pričao o etičkom kodeksu za saborske zastupnike

- Pričali smo o kodeksu o etičkom ponašanju, o informatizaciji Sabora i mnogim drugim točkama. Od strane Vlade postoji intencija da se češće dolazi u Sabor nego je to bio sada slučaj.

Petrov je malo objasnio što je taj kodeks:

- To su upute saborskim zastupnicima kako bi se trebali ponašati, a ne neki oblik penalizacija. Dok sve na sastancima nismo dogovorili, ne bi bilo dobro izlaziti s time u javnost još.

Na pitanje o smještaju saborskih zastupnika Petrov je rekao:

- Neke stvari ne možete ukidati, pogotovo kad su u pitanju zastupnici koji nisu iz Zagreba jer bi ih se tako diskriminiralo. Što se tiče onih koji imaju pravo naknade na stan, produžit će se zastupnicima kojima je DUDI dao pravo na korištenje stana.

O novom Zakonu za ustrojstvo vlade danas se nije pričalo, rekao je Petrov i dodao da podržava da Goran Marić dobije resor koji bi bio nadležan za upravljanje državnom imovinom:

- Morate se upoznati sa svim problemima s kojima se samo lokalna zajednica susreće pri korištenju s državnom imovinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:28