ČELNIK MOSTA

Petrov: Orešković i ja nismo krivi za krizu! HDZ je sve podredio svom interesu!

Božo Petrov
 Damjan Tadić / EPH

Šef Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov obratio se javnosti u 15 sati. Podsjećamo, Tomislav Karamarko jučer je pristao da napusti Vladu, ali je poručio kako bi isto trebali učiniti i Božo Petrov i Tihomir Orešković.

- Bilo bi zapravo najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo iz Vlade, mislim da bi to bilo najbolje, da se vrh Vlade na neki način osvježi i da se krene jednim novim korakom - rekao je Karamarko.

Obraćanje javnosti za danas je najavio i premijer Orešković.

Božo Petrov pojavio se ispred Banskih dvora u 15 sati i rekao sljedeće:

- Zbog političke neodgovornosti samo jedne osobe nalazimo se u ovoj situaciji. Ni Orešković niti ja nismo odgovorni za ovu situaciju, a ja sam još osobno nudio svoju glavu i ne znam zašto.

Za mene je HDZ sada samo skup pojedinaca i postoje tek dvije opcije. Jedna je da imaju tih 76 zastupnika za preslagivanje, a druga je da ponude novog potpredsjednika. Ako ne mogu ništa od toga, idemo na nove izbore.

Sve je ovo krenulo zbog jedne afere i to one gospodina Karamarka. Ne znam više što se može razgovarati, nema više licitacija, dosta je bilo ove sapunice. Ja ih molim da završe ovo u 24 ili 48 sati - kazao je Petrov i ponovio:

- Neka postroje 76 zastupnika u Saboru ako ih imaju ili neka predaju ponudu za novog potpredsjednika.

Znači li to da vi i premijer ne odlazite? - bilo je pitanje novinara.

- Pa ja više ne znam koji bi bio razlog da ja odem. Opet pričaju o preslagivanju bez da su računali na Most. Kao da nisu naučili od Milanovića da se Most ne može razbiti - kazao je Petrov.

- U ovih 24 sata izašla je prava šuma informacija i nije na premijeru da komentira svaku od njih - odgovorio je Petrov na drugo pitanje novinara.

Na pitanje da li HDZ računa i neke od ruku Mostovih zastupnika, Petrov je odlučno odgovorio:

- Ako oni tvrde da imaju Mostovce koji će dići ruku za njih - neka ih pokažu! Ja sam bio s njima jučer, družio se i razgovarao. Mi smo spremni poginuti jedan za drugoga! - zaključio je šef Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 00:36