POLICIJA ISTRAŽUJE

PIJANI NASTAVNIK POVIJESTI UDARIO UČENIKA, URLIKAO I PSOVAO 'Kriv sam, nemam puno što reći...'

 Slobodna Dalmacija

Neugodni incident odigrao se u četvrtak u Osnovnoj školi "Josip Pupačić" u Omišu: profesor povijesti R.J. u alkoholiziranom stanju otpočeo je sat sedmom razredu tako što je šaljivom recitacijom zabavljao učenike, no stvari su izmakle kontroli kada je shvatio da ga učenici snimaju mobitelima, piše Slobodna Dalmacija .

Prema snimci koja se već širi društvenim mrežama profesor je krenuo uzeti mobitel jednom učeniku, pritom je malo izgubio živce, pa ga je odgurnuo par puta, par puta je prema njemu i zamahnuo rukom. Na kraju je učenika, koji se - sklanjajući se - popeo na klupu, gurnuo na pod. Nekoliko puta potom profesor je zamahnuo nogom, ali se na snimci ne vidi da učenika zaista i udara.

Ispočetka je sve to izgleda bezazleno, djeca su cijelu tu scenu pratila sa smijehom, no kako je situacija eskalirala, prestao je i smijeh, a djeca su sklonila mobitele. Profesor zatim još više gubi kontrolu, udara stolice, viče na djecu zbog mobitela i cijelo vrijeme psuje. Djeci to više nije smiješno, na snimci se ne čuje ništa osim psovki.

Na koncu profesor izlazi iz učionice i tu snimka prestaje.

Trebao sam na bolovanje

Što se dogodilo Slobodna je pitala samog profesora koji nije skrivao da se incident odigrao, izrazivši duboko žaljenje. Kao objašnjenje, no nikako kao opravdanje, napomenuo je da je sam u teškom stanju zbog zdravstvenih problema u obitelji s kojima se nosi već neko vrijeme i sav je taj stres uzeo danak.

- Kriv sam, nemam što puno reći. Jednostavno sam totalno iscrpljen i fizički i psihički. Ne bježim od toga da se to dogodilo, ne dao Bog da se dogodilo i naravno da se više nikad ništa slično neće niti dogoditi. Ja zaista volim svoje učenike, trideset godina sam učitelj i možete slobodno pitati sve moje učenike što misle o meni. Ispričavam se svima zbog svega, kriv sam i nema se što tu puno reći, ali jednostavno mi je život takav da sam se slomio. Nosim se s problemima sam, sve je palo na moja pleća, iscrpio sam se i, eto, trebao sam na vrijeme otići na bolovanje ili uzeti odmor – kazao je profesor za Slobodnu Dalmaciju .

Policija istražuje

Ravnateljica škole Davorka Deur kaže kako je škola poduzela sve mjere na koje je obvezna radi zaštite djece i kako bi se nesmetano odvijao obrazovni proces:

- Školski proces se odvija neometano, još jučer smo poduzeli i poduzimamo sve potrebne radnje u cilju zaštite učenika i organizacije redovitog školskog procesa. Obaviješteni su djelatnici MUP-a i Ministarstva prosvjete obrazovanja i sporta, predmetni učitelj je od danas na bolovanju i prema njemu će biti poduzete sve zakonske mjere - kazala je ravnateljica dodajući kako više informacija o svemu ne može iznositi radi zaštite djece.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potvrđeno je kako su policajci jučer bili u školi kako bi prikupili sve informacije o događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 20:24