INVESTICIJA VRIJEDNA 70 MILIJUNA KN

PLENKOVIĆ 'Na dobrom smo putu, a vi ste uzor ste mnogima u Hrvatskoj koji bi željeli imati ovakav razvoj u posljednjih 20-ak godina'

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti polaganja kamena temeljca za početak izgradnje Galenskog laboratorija investitora Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije
 Nikola Vilic / HANZA MEDIA

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja u petak su u gospodarskoj zoni Podi u Dugopolju položili kamen temeljac za izgradnju Galenskog-analitičkog laboratorija, investicije vrijedne 70 miljuna kuna, u kojem će biti zaposleno 70-ak radnika.

"Okupili smo se ovdje kako bismo pokrenuli važan proces izgradnje novog Galensko -analitičkog laboratorija i na taj način pokazali poduzetnost, incijativu i prepoznavanje onoga čime Dalmacija obiluje a to je ljekovito bilje od kojeg će se proizvoditi razni preparati kozmetike, kreme i sirupi i sve ostalo što Dalmacija sa svojim ljekovitim biljem može ponuditi ovoj industriji," rekao je premijer Plenković.

Dugopolje, 170217.
Premijer Andrej Plenkovic u pratnji ministara u Vladi RH sudjelovao je na svecanosti polaganja kamena temeljca za pocetak izgradnje Galenskog laboratorija investitora Ljekarne Splitsko-Dalmatinske zupanije.
Na fotografiji: gradiliste
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / HANZA MEDIA

Dodao je kako hrvatska Vlada svesrdno podržava takvu inicijativu te da je to znak poduzetnog duha u Dugopolju koji koristi svoje prednost, jer je smješteno blizu autoceste i blizu Splita.

Dugopolje, 170217.
Premijer Andrej Plenkovic u pratnji ministara u Vladi RH sudjelovao je na svecanosti polaganja kamena temeljca za pocetak izgradnje Galenskog laboratorija investitora Ljekarne Splitsko-Dalmatinske zupanije.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic odgovara na pitanja novinara
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / HANZA MEDIA

"Vjerujem da će poduzetni duh pridonijeti još boljem gospodarskom rastu i razvoju Splitsko-dalmatinske županije a to se uklapa u širi trend u posljednje vrijeme i pozitivne ocjene koje dobijamo ne samo od naših institucija veći i međunarodnih koje govore da je Hrvatska na dobrom putu," rekao je Plenković. Također je istaknuo kako je poduzetnički duh u Dugopolju prepoznat diljem Hrvatske.

"Uzor ste mnogima u Hrvatskoj koji bi željeli imati ovakav razvoj u posljednjih 20-ak godina kao što je to slučaj s Dugopoljem," rekao je premijer Plenković.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja je istaknuo kako je u Dugopolju u posljednjih dvadesetak godina izgrađeno oko 90 gospodarskih objekata u koje su investitori uložili oko deset milijardi kuna, a u kojima je zaposleno oko 3.500 radnika.

"Iznimno je važna izgradnja Galenskoga-analitičkog laboratorija u Dogopolju, jer to će biti prvi takav laboratorij u Hrvatskoj južno od Rijeke pošto slični laboratoriji postoje u Rijeci i Zagrebu," rekao je Ževrnja. Po njegovim riječima Galensko-analitički laboratorij u Dugopolju je preteča za, kako se izrazio, mini tvornicu lijekova.

Investitor izgradnje galenskog laboratorija u Dugopolju su Ljekarne Splitsko-dalmatisnke županije.

"Igradnja i opremanje tog Galensko-analitičkog laboratorija trajat će oko dvije godine a u njemu će se zaposliti visokoobrazovani stručnjaci s posebnim znanjima iz tehnologije, analitike, kontrole lijekova i kontrole regiostracije proizvoda," rekao je direktor Ljekarne splitsko-dalmatnske županije Ante Mihanović. Po njegovim riječima, visokom tehnologijom koja će se koristiti u Galensko-analitičkom laboratoriju želi se nadograditi postojećih oko 200 galenskih proizvoda koji se trenutno poroizvode na splitskom području. "Kvalitetom naših porizvoda izaći ćemo na europsko i svjetsko tržište," poručio je Mihanović.

Na svečanosti polaganja kamena temeljca u Dugopolju nazočili su i ministri Damir Krstičević, Milan Kujundžić i Lovro Kušćević.

Na upit novinara je li današnji događaj početak predizborne kampanje, premijer Plenković je odgovori da kampanja počinje početkom svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:48