POSJETIO MIROGOJ

PLENKOVIĆ PROGOVORIO O MOGUĆNOSTI ODGODE POREZNE REFORME 'Kolege iz Mosta su bile upoznate s njom... Ovo je jedna od ključnih reformi'

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković je zajedno s kolegama i ostatkom državnog vrha uoči blagdana Svih svetih posjetio zagrebačko groblje Mirogoj, a kasnije je komentirao poreznu reformu, prenosi N1.

- Izrazili smo poštovanje prije svega poginulim hrvatskim braniteljima, svima koji su dali život za Hrvatsku i prvom predsjedniku, doktoru Franji Tuđmanu. Učinili smo sve ono što državnih vrh treba učiniti ovakvom prigodom, kazao je premijer te se osvrnuo na dnevnopolitička pitanja.

Na pitanje je li se čuo s Božom Petrovom oko navodnog nezadovoljstva Mosta dijelovima reforme, Plenković je odgovorio kako su u stalnom kontaktu.

- Ministar Marić je predstavio reformu na prvoj sjednici Vlade. S njome su bili upoznati i klub HDZ-a i klub Mosta. Sada se vode razgovori sa stručnjacima, a cjelovita će reforma biti poznata kada krene u proceduru. Siguran sam da ćemo naći rješenje koje će rasteretiti poduzetnike i ostaviti više novca građanima, kazao je Plenković te u potpunosti odbacio mogućnost da se porezna reforma odgodi: 'Ne, nije to uopće opcija. Jasno smo govorili da je ovo jedna od ključnih reformi koje će Vlada voditi.'

Na Mirogoju je komentirao i informacije da će se operativno upravljanje INA-om opet prebaciti na upravu tvrtke.

- Kad je riječ o INA-i, dobro je pronaći model korporativnog upravljanja koji ju čini učinkovitom kompanijom. Informirat ćemo se detaljno o stvarnim planovima, na koji način se planira raditi reorganizacija upravljačkih struktura, kazao je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:49