PREMIJEROVA PORUKA

Plenković zaželio uspjeh uoči početka nove školske godine, najavio dodatna ulaganja u obrazovanje

Želim puno veselja, znanja, igre i novih faza u razvoju naših mladih, poručio je

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković zaželio je u četvrtak učenicima, roditeljima i ravnateljima puno veselja, znanja i poticajnog okruženja u novoj školskoj godini, koja počinje 4. rujna, istaknuvši da će Vlada donijeti odluku o dodatnom ulaganju 1,7 milijardi eura u obrazovnu strukturu.

"Želim i djeci i učenicima, roditeljima i svim nastavnicima, učiteljima, odgojiteljima, stručnim suradnicima, ravnateljima poticajno okružje u novoj školskoj godini, puno veselja, znanja, igre i novih faza u razvoju naših mladih", kazao je premijer na sjednici Vlade.

Poručio je da će dodatkom Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, koji je danas na Vladi, biti donesena odluka o dodatnom ulaganju od ukupno 1,7 milijardi eura u obrazovnu strukturu u idućih nekoliko godina. Radi se o natječajima u osnovnim i srednjim školama i vrtićima.

Ustvrdio je kako je Vlada u svom mandatu stvorila tri velike važne pretpostavke koje pomažu obiteljima, roditeljima i učenicima - besplatan prijevoz, udžbenike i obrok.

"Nema više gladne djece u hrvatskim školama", rekao je istaknuvši da je prehrana besplatna za 308.000 učenika, za što se izdvaja 70 milijuna eura godišnje. Za besplatne udžbenike daje se 20,5 milijuna eura godišnje, a za besplatan prijevoz gotovo 69 milijuna eura godišnje.

Na sjednici Vlade je i odluka o uspostavi hitne helikopterske službe u Splitu, Osijeku, Zagrebu i Rijeci.

"To je velika nova kvaliteta za zaštitu pacijenata i za reakcije na najbrži mogući način, osobito tamo gdje je prometna povezanost do velikih bolničkih centara zahtjevnija i dugotrajnija", rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:37