POLICIJSKI OČEVID

Plodonosni blagdani za zagrebačke provalnike: Lopovi ordinirali gradom, ‘digli‘ preko 18.000 eura

Seriju provala otvorio je nepoznati lopov koji je noć uoči Badnjaka provalio u stan u Ulici Dragutina Albrechta

Policija, ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Božićni blagdani bili su plodonosni za zagrebačke provalnike koji su objeručke iskoristili opuštenost i izbivanje vlasnika domova.

Seriju provala otvorio je nepoznati lopov koji je noć uoči Badnjaka provalio u stan u Ulici Dragutina Albrechta te je iz stana 50-godišnjeg Mađara ukrao novac i nakit vrijedne preko 5000 eura.

Na sam dan Badnjaka se, pak, na meti lopova našao dom u Starčevićevoj ulici kojom prilikom je 51-godišnjaku iz njegove kuće odnesen novac i nakit vrijedan također preko 5000 eura.

Obiteljsku kuću u II. Treivićkom ogranku su također posjetili provalnici. Iz nje su, a na štetu 47-godišnjeg vlasnika, ukrali nakit ‘težak‘ nekoliko tisuća eura.

Policija je po dojavi o provali intervenirala i na Samoborskoj cesti gdje je kradljivac, ili pak više njih, sa sobom odnio u nepoznato novac i druge vrijednosti koje, prema procjenama 33-godišnjeg vlasnika, vrijede preko 5000 eura.

Policija je na svim lokacijama obavila očevid te izuzela sve tragove koje su lopovi eventualno ostavili za sobom, a prema grubim procjenama kršitelji zakona željni tuđeg bogatstva su u svega nekoliko sati rada zaradili preko 18.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:13