PUTOVANJE OTKAZANO

PO DJECU STIGAO AUTOBUS S RAZBIJENIM STAKLOM Roditelji zaustavili put na maturalac

 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Jučer nešto prije 18 sati na parkiralištu ispred Bille u Trpimirovoj ulici u Osijeku okupio se velik broj roditelja koji su došli ispratiti svoju djecu, maturante III. gimnazije (prirodoslovno-matematičke) na maturalno putovanje u Španjolsku. Međutim, ni dva sata kasnije, autobus, preciznije, dva autobusa, planirana za to putovanje, još nisu bila krenula, piše Glas Slavonije.

- Odlučili smo se lokalpatriotski za osječku tvrtku, a dobili smo pajserom po glavi – rekao je nam je jedan roditelj. Naime, roditelji su za maturalno putovanje odabrali osječku putničku agenciju Panturist, a umjesto dva očekivana Panturistova autobusa, na parkiralište je stigao jedan, dok je drugi autobus bio zagrebačkih registracijskih oznaka s natpisom Pajser.

Roditelji su uočili da je staklo na prednjem dijelu autobusa puklo, a maturanti su se žalili da im kiša pada po glavi. U takvom autobusu nisu željeli putovati ni učenici, ni njihovi razrednici, a i roditelji su bili ljutiti zbog takve situacije. Počelo je pregovaranje, nakon čega su učenici i profesori odlučili pričekati sat vremena da dođe novi autobus. No, čekanje je potrajalo, a roditelji su postali ogorčeni.

- To nije fer, prevareni smo, platili smo pošteno 3500 kuna, a dobili smo neispravan autobus. Još će djeca zbog kašnjenja propustiti obilazak Rima - rekla je jedna ljutita majka. Onda je nakon gotovo tri sata kašnjenja stigao novi autobus, ali mu nisu bila ispravna svjetla. Do zaključenja lista reporteri Glasa Slavonije nisu doznali jesu li i kada maturanti krenuli na ekskurziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:04