U VUKOVARU

Podignuta optužnica protiv Boysa koji su brutalno premlatili maloljetnike: ‘Tukli su ih šakama i nogama. Djecu...‘

Ovaj teški incident je, kao nikada do sada, ujedinio prvo roditelje napadnutih dječaka, a onda i veliki broj građana Vukovara

Privođenje osumnjičenih BBB-ovaca

 /Vlado Kos/ Cropix

Zbog fizičkog napada na petoricu dječaka u dobi od 15 godina, pri čemu su dvojica zadobila teške tjelesne ozljede, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je pred optužnim vijećem za mladež Općinskog suda u Vukovaru optužnicu protiv petorice okrivljenika u dobi od 20 do 25 godina.

Podsjetimo, riječ je o napadu pripadnika vukovarskih BBB-a na petoricu dječaka koji se zbio 6. siječnja ove godine oko 22,30 sati, pri čemu je navodni povod za napad bila činjenica da su dvojica od petorice napadnutih dječaka govorila ekavicom. Naknadno će se uspostaviti da je riječ o dvojici braće, pripadnicima srpske nacionalne manjine, koji su bili u večernjem izlasku sa svojim prijateljima hrvatske nacionalnosti, među kojima su bila i dvojica unuka hrvatskih branitelja Vukovara, od kojih je jedan i ubijen na Ovčari.

Ovaj teški incident je, kao nikada do sada, ujedinio prvo roditelje napadnutih dječaka, a onda i veliki broj građana Vukovara koji su ustali u obranu temeljnih ljudskih prava i sloboda, ustali protiv nasilja u svome gradu, pa su u tu svrhu organizirali i veliki prosvjed s kojeg su poslane poruke mira i suživota, ali i zatražili od lokalnih i nacionalnih političara da se suzdrže u raspirivanju mržnje i nemira, a od državnih i pravosudnih tijela da rade svoj posao u preveniranju te sankcioniranju ovakvih pojava.

Policajci PU vukovarsko-srijemske ubrzo su uhitili osumnjičene koji su se nekoliko dana skrivali u jednom stanu u Vukovaru, a sada je protiv njih petorice podignuta optužnica, dok je jedan još u bijegu. Prvookrivljenog 23-godišnjaka tereti se za dva kaznena djela teške tjelesne ozljede, drugookrivljenog 24-godišnjaka zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede i dva kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. Dvojicu se tereti za kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, a jednoga zbog kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Ovaj posljednji je svojim prijateljima omogućio da se tri dana skrivaju u njegovom stanu.

"Optužnicom se prvookrivljeniku, drugookrivljeniku, četvrtookrivljeniku i petookrivljeniku stavlja na teret da su 6. siječnja 2024., oko 22:30 sati, u središtu Vukovara, po prethodnom dogovoru i zajednički s još jednom poznatom (sada nedostupnom) osobom i drugim nepoznatim osobama, postupili u cilju da teško tjelesno ozlijede djecu. Tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela uslijed čega je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje djece (lake) tjelesne ozljede. Okrivljenike je u daljnjem tjelesnom ozljeđivanju navedene djece zaustavila njima poznata osoba" navodi se u priopćenju DORH-a, koji je sudu predložio i da produlji istražni zatvor protiv prvookrivljenika, druogokrivljenika, četvrtookrivljenika i petookrivljenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela, kao i da šestoookrivljeniku produlji mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:36